Zin in iets lekkers vanavond maar echt geen zin of tijd om lang in de keuken te staan? Daar hebben wij een super de luxe oplossing voor gevonden!

Een tosti maken kan iedereen. De bekend ham-kaas al dan niet met ananas kennen we natuurlijk allemaal, maar dat kan ook anders! Een luxe tosti kan prima dienen als een snelle avondmaaltijd, ideaal wanneer je thuiskomt van een drukke werkdag en niets liever doet dan op de bank ploffen.

Tosti met: avocado tomaat, spinazie en kip

Dit heb je nodig:

Zo maak je de tosti’s klaar

Besmeer elk van de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of een snijplank, met de beboterde kant onder.

Neem een grote koekenpan met dikke bodem en met antiaanbaklaag. Leg twee sneden brood in de pan, met de beboterde kant onder. Als je de pan niet groot genoeg is voor twee sneden, bak je één tosti per keer. Bestrooi elk van beiden sneden gelijkmatig met de helft van de kaas. Voeg dan de helft van de plakjes tomaat toe en de helft van de balsamicoazijn. Leg daar een dun laagje spinazieblaadjes op en daarbovenop de plakjes kip.

Verdeel de avocado over de beide sneden brood die nog op je werkvlak of snijplank liggen. Leg deze op de kip, met de beboterde kant boven en druk licht aan.

Zet het vuur op matig en laat de eerste kant van de tosti’s gedurende 3-4 minuten bakken totdat deze goudbruin zijn geworden, waarbij je met een spatel lichte druk uitoefent. Keer de tosti’s met de spatel voorzichtig om en laat de andere kant gedurende 2-3 minuten bakken of totdat de tosti helemaal goudbruin zijn.

Haal de tosti’s uit de pan en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de tosti’s serveert. Herhaal deze handelingen voor de tweede tosti.