Spaghetti carbonara of op z’n Italiaans: alla carbonara is een heuse klassieker die nooit gaat vervelen. De saus wordt bereid met ‘arme’ ingrediënten als buikspek (pancetta), kaas (pecorino) en ei. Het komt van origine uit Lazio (de provincie waar Rome in ligt)  maar staat standaard op de kaart bij de meeste restaurants in heel Italië.

Lekker makkelijk, snel klaar dus ideaal voor drukke singles die weinig tijd hebben om in de keuken te gaan staan. Belangrijkste? Ontzettend lekker! Geen pancetta of pecorino bij jou in de super? Dan maak je deze zalige spaghetti zo klaar:

Dit heb je nodig:

450 g spaghetti
5 sneetjes bacon (in stukjes gesneden)
3 eieren
¾ van een kopje Parmezaanse kaas
Een half kopje van het water waarin de pasta werd gekookt
¼ koffielepel zwarte peper

Zo maak je het klaar:
1. Kook de pasta beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. (Volg de instructies op de verpakking)
2. Giet af, maar zet een half kopje water opzij.
3. Bak het bacon knapperig en leg het daarna op enkele vellen keukenpapier.
4. Giet het overgebleven vet uit de pan.
5. Meng de eieren, de kaas, het water en de peper en verwarm de gekookte pasta in de pan op een gemiddeld vuurtje. Voeg er het eimengsel snel aan toe en meng ook het bacon onder het gerecht.
6. Haal alles van het vuur en serveer onmiddellijk.