Yes! De lente is gekomen en dan krijgen we allemaal zin in lichter en frisser voedsel. Ook jij hebt vast je favoriete salade die telkens terugkeert op het menu, maar verandering van spijs doet eten dus daarom komen wij met deze overheerlijke romige salade met avocado en mozzarella. Smullen maar!

Dit heb je nodig:

25 g pijnboompitten, licht geroosterd
100 g mozzarella, in blokjes van 1 cm
1/2 mango, rijp, geschild en in blokjes gesneden
25 g gewassen rucola
50 ml sinaasappelsap, vers geperst
Zout
Peper
1/4 chili peper, in dunne ringen
1 1/2 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel honing (acaciahoning)
1/2 avocado, in blokjes gesneden
1/4 limoen, het sap

Zo maak je het klaar

• Kook de sinaasappelsap in tot de helft.
• Breng op smaak met zout, peper, chilli, olijfolie en honing en meng het in een vinaigrette.
• Bestrooi de avocado blokjes met limoensap, zout + peper.
• Plaats een hoge metalen ring op een bord, doe er de avocado in.
• Doe er de mozzarella over en daarna de mango.
• Druk de hele zaak met een lepel stevig aan en bestrooi met wat vinaigrette.
• Trek de ring weg.
• Meng de rucola met de resterende vinaigrette in een kom en plaats op de toren een paar rucolablaadjes.
• Verdeel de rest van de rucola over het bord.
• Bestrooid de salade met pijnboompitten en reserveer onmiddellijk.