Er is bijna niets lekkerders dan een puntje lauwwarme tortilla met daarboven op een flinke dot Aioli! Loopt het water je al in de mond? Een heerlijk eenvoudig klaar te maken gerecht dat je op vrijwel ieder moment van de dag kunt eten. Lekker als lunch, tussendoortje maar ook geschikt als borrelhapje wanneer je vrienden langskomen of als onderdeel van een zalige tapasmaaltijd.

Tortilla maken, dit heb je nodig:

4 eieren
500 gram aardappelen in dunne schijfjes
4 of 5 eetlepels olijfolie om aardappels in te bakken
1 eetlepel om tortilla in te bakken
1/4 theelepel zout

De bovenstaande hoeveelheid Eieren en Aardappel zou genoeg moeten zijn voor een lekkere Tortilla van 20cm doorsnede, waar je 12 mooie puntjes van kunt snijden.

Dit heb je nodig om verse Aioli te maken:

2 grote eidooiers
3 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels citroensap
snufje mosterdpoeder
3½ dl lichte olijfolie
2 eetlepels warm water

Maak een mengsel van de eidooiers, het knoflook, het citroensap, de mosterdpoeder en peper en zout. Schenk tijdens het mengen langzaam de olijfolie bij. Schenk na het mengen nog wat water bij het geheel.

Maak je het jezelf liever gemakkelijk? Koop dan kant en klare Aioli vers of uit een potje/flesje in de supermarkt.