Forel is heel makkelijk klaar te maken en een bijzonder smakelijke vis. Dus heb je zin om jezelf vanavond eens lekker te verwennen maar wil je niet veel tijd kwijt zijn in de keuken? Dan is dit singles recept ideaal.

We kiezen hier voor aardappelpuree en spinazie als bijgerechten maar forel laat zich ook prima combineren met andere groente of met een beetje gekookte pasta dus aan jou de keus.

Dit heb je nodig:

1 forel
verse Italiaanse kruiden mix (bosje)
¼ rode ui
2 gedroogde tomaten in olie
1 el olijfolie
bladspinazie (diepvries) voor 1 persoon
1 pakje aardappelpuree à  la minute naturel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de buikholte van de forellen met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in reepjes. Vul de forellen met de ui en tomaat. Bestrooi de buitenzijde van de forellen met peper en zout.

Leg elke forel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met de olie. Vouw de aluminiumfolie tot pakketje dicht en bak de vis in het midden van oven in ca. 25 min. gaar.

Verwarm de spinazie en de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de puree en spinazie.

Eet smakelijk!