Wil jij met de Paasdagen mega indruk maken op je vrienden of familie aan het buffet? Dan is dit recept je op het lijf geschreven! Dit zijn asperges maar dan de luxe want we combineren het witte goud met vitello tonnato.
Het recept is voor vier personen, maar als je het gebruikt voor een buffet kun je er natuurlijk kleinere porties van maken zodat nog meer mensen van jouw luxe asperges kunnen proeven. Aan de slag!
Dit heb je nodig:
200 gram kalfsfricandeau (slager of super)
3 eetlepels olijfolie
250 gram verse tonijnfilet
12 asperges, geschild (nog niet vers te koop, pak grote uit een pot)
1 eetlepel witte wijnazijn
halve eetlepel dijonmosterd
1 eetlepel honing
Beetje rucola
Voor de tonijnsaus:
2 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels mayonaise
rasp van halve limoen
100 gram tonijn in olie (blikje)
4 ansjovisfilets
2 eetlepels olijfolie
sap van ½ limoen
1 eetlepel kappertjes
2 bosuitjes, fijngesneden
Zo maak je het klaar:
Bestrooi de tonijn met zout en peper en bak hem rondom tot de buitenste laag (1 centimeter) gaar is en de binnenkant nog rauw. Zet de vis koud weg. Kook de asperges gaar (of warm op als ze uit een pot komen) en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Meng de witte wijnazijn, mosterd en honing met 3 eetlepels olijfolie. Haal de asperges door de dressing.
Meng voor de tonijnmayonaise alle ingrediënten, behalve de kappertjes, bosuitjes en limoensap, in een keukenmachine of staafmixer. Roer daarna de kappertjes, bosuitjes en limoensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Snij de tonijn in plakjes. Leg op een bord: drie plakjes tonijn, daarbovenop drie asperges en daarbovenop weer drie plakjes fricandeau. Garneer het geheel met de tonijnmayonaise en de rucola. Smullen maar!