vakantie heimwee

Singles profiteren optimaal van de online reiswijzer

Reislustige vrijgezellen blijken massaal gebruik te maken van de recent geïntroduceerde online reiswijzer. De reiswijzer, die de wensen van single reizigers en het reisaanbod bij elkaar brengt, ontving in de afgelopen twee maanden ruim 20.000 unieke bezoekers. Meest populair waren wintersportreizen, weekendbreaks en lastminutes. Dit blijkt uit cijfers van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Vraag & Aanbod

De single heeft het voor het uitkiezen vandaag de dag. Luxe vakanties, weekendjes weg, verre rondreizen, budget reizen, met single parents naar de camping, duikvakanties of culturele en culinaire wensen in vervulling laten gaan, het kan allemaal. Steeds meer singles ontdekken de voordelen van het reizen met gelijkgestemden. Samen reizen is gewoon leuker dan alleen. Het valt alleen niet mee om uit al het aanbod de juiste organisatie te selecteren. De reiswijzer biedt de single op basis van hun persoonlijke wensen de helpende hand. En met succes want de reiswijzer werd in korte tijd al ruim 20.000 keer geraadpleegd.

Reisbehoefte

In de afgelopen twee maanden werd ook duidelijk welk type reizen de single het meest konden bekoren. Zo werd er in deze periode het vaakst gezocht naar wintersportvakanties. Op de tweede plaats staan de weekendbreaks. Logisch volgens Monique Holtmaat, eigenaar van Single2Travel.  “Singles gaan er graag even tussenuit maar durven niet altijd meteen een lange vakantie te boeken. Ze willen eerst kijken wat zo’n singlereis nu precies is en of het hen wel bevalt. Zo niet dan zijn ze zo weer thuis. Daarom is een citytrip of weekendje weg ideaal. Vaak hebben ze daarna de smaak te pakken en boeken ze een langere vakantie”. Op een derde plaatst komen de lastminute reizen. Ook niet verwonderlijk, want vele singles zijn flexibel en vinden het prettig om kort van te voren te boeken. Eenoudervakanties en verre rondreizen eindigden op een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

De Single
Dat dé  single niet bestaat, daar weet Holtmaat alles van.  Een alleenstaande ouder met kleuters heeft nu eenmaal een totaal andere reisbehoefte dan een single van rond de dertig zonder kinderschare. Maar ook onder de kinderloze singles wisselen de wensen nogal. Zo houdt de een van een cultureel getinte vakantie, wil de ander juist actief en sportief bezig zijn en ligt een derde liever een week lui in de zon. Weer anderen voelen zich prettig bij een reis met een duidelijk doel, zoals leren duiken of zeilen. Verder spelen de financiën een beslissende rol bij de keuze. Niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Omdat er talloze aanbieders met singlereizen zijn is het soms best lastig om net die organisatie te vinden die het best bij je past. De reiswijzer biedt dan uitkomst  aldus Holtmaat.

Vakantiekriebels
De reiswijzer blijkt dus een schot in de roos voor singles die wel op reis willen maar nog niet echt een idee hebben wat de verschillende organisaties nu precies te bieden hebben. De single bezoeker raakt overigens niet snel uitgekeken op het reismagazine. Men bezoekt per bezoek gemiddeld zes pagina’s en blijft meer dan 5 minuten op de website. Dat is voor internetbegrippen behoorlijk lang te noemen. Dat de reiswijzer met de zomer in aantocht nog veel vaker dan 20.000 keer geraadpleegd gaat worden is een ding wat zeker is. Met de eerste zonnestralen krijgt vrijwel iedereen de vakantiekriebels.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!