Singles op zoek naar partner na eenzame kerst

Alleenstaanden daten vooral na de feestdagen op internet. Datingsites zien hun bezoekersaantallen en inschrijvingen in december toenemen, maar januari is de drukste maand van het jaar. Singles voelen zich alleen tijdens de feestdagen en nemen zich voor in het nieuwe jaar een partner aan de haak te slaan.

In de weken voor kerst zoeken al veel alleenstaanden naar een date om de kerstdagen mee door te brengen. Vlak voor Kerstmis wordt dat wat minder. ‘Singles, vooral die met kinderen, hebben het ook druk met sociale verplichtingen’, zegt Jasper Jan de Konink van e-Matching.

Januari is bij alle datingsites veruit de drukste maand. Lexa.nl heeft in januari 20 procent meer bezoekers dan normaal, Parship ziet zelfs een grotere stijging. De bezoekers versturen ook meer berichten aan elkaar, bij e-Matching worden begin januari 50 procent meer berichten verstuurd dan normaal.

Goede voornemens
Drie woordvoerders verklaren de piek in januari door de goede voornemens die alleenstaanden maken. Maar Thomas Boonstoppel van Relatieplanet zegt ook dat er in januari vaak veel reclame wordt gemaakt. ‘Dat is in december heel duur, dus in januari gaan veel sites weer los met spotjes op radio en tv. De piek kan dus ook hierdoor komen.’

Ongeveer 40 procent van de singles mist het hebben van een partner tijdens de feestdagen extra. Voor alleenstaanden onder de 30 ligt dit percentage hoger dan voor oudere mensen. Uit een recente enquête van Parship onder 1000 alleenstaanden bleek dat een op de drie van de oudere singles de feestdagen in zijn of haar eentje alleen thuis zit.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?