Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gezellige vakantie
17 juni 2018

Singles op alternatieve zomervakantie: tips

De zomer is nu echt in zicht. Dikke kans dat ook jij druk bezig bent met bedenken hoe je jouw zomervakantie gaat doorbrengen. Met de kinderen, lekker alleen er tussen uit of misschien fantaseer je zelfs al wel over een romantische break met je nieuwe lover! Voor iedereen die single is en nog geen concrete vakantieplannen heeft: drie alternatieve tips!

1 Ga offline

Meer en meer mensen laten hun gecontroleerde en gestructureerde leventje het liefst even helemaal los wanneer ze op vakantie gaan. Nu we door onze mobieltjes zowat dag en nacht bereikbaar zijn geworden en in Europa ook nog geen extra kosten meer hoeven te betalen om te kunnen internetten ligt het gevaar op de loer dat het leven op vakantie er bijna het zelfde uitziet dan wanneer we thuis zouden zijn gebleven. Niet zo gek dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een internet-loze of arme vakantie. Je hoeft niet eens zo ver weg te gaan om dat ultieme vakantiegevoel te krijgen. Zonder alles de hele tijd te moeten vastleggen of te delen kom je instantaan tot rust. Probeer het maar eens!

2 Ga op de bonnefooi

Weg met die pakketreizen, routes die je binnen een x aantal dagen moet afleggen en binnen 21 dagen van hot naar her gaat: pak de auto of de trein en grijp het avontuur bij de lurven! Dat begint al bij het plan dat je geen echt plan heb. Hooguit een land waar je heen wilt, waar de zon lekker vaak schijnt bijvoorbeeld, of waar je mooie wandelingen kunt maken; een bestemming waar jouw hartje sneller van gaat kloppen in elk geval. En dan? Je ziet het wel! Gooi een tentje in de auto en wat basisspullen om te kunnen kamperen, zorg voor wat reserve stroom zodat je jouw mobieltje kunt opladen wanneer je in de middle of nowhere terecht komt. Want als de regen ineens met bakken uit de lucht komt is het reuze handig om via Airbnb snel even een overnachting te regelen! Ook rondtoeren met de trein kan super leuk zijn! Je ontmoet hartstikke veel mensen onderweg en komt op plekken terecht waarvan je nooit had gedacht ze te zullen aandoen.

3 Ga ecologisch verantwoord

Helemaal hip en van deze tijd: ga ecologisch verantwoord op vakantie. Natuurlijk is het vliegtuig pakken niet echt goed voor het milieu maar je zou kunnen zeggen dat door te kiezen voor zelfvoorzienende hotels je dit een beetje compenseert. Er zijn tal van ‘groene’ vakantiehuisjes, campings, hotels en B&B’s te vinden wanneer je het internet afstruint. Duurzaam toerisme neemt een enorme vlucht ook in de wereld van de groepsreizen. Wil je liever niet alleen op vakantie maar wel met een duurzame reisorganisatie in groepsverband? Kijk dan eens bij de reizen van Sawadee of SNP.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er...

Jongeren kunnen reis boeken zonder aanbetaling bij Simi Reizen

Het coronavirus gooit voor iedereen met vakantiekriebels roet in het eten,...

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Safarireizen