gezellige vakantie

Singles op alternatieve zomervakantie: tips

De zomer is nu echt in zicht. Dikke kans dat ook jij druk bezig bent met bedenken hoe je jouw zomervakantie gaat doorbrengen. Met de kinderen, lekker alleen er tussen uit of misschien fantaseer je zelfs al wel over een romantische break met je nieuwe lover! Voor iedereen die single is en nog geen concrete vakantieplannen heeft: drie alternatieve tips!

1 Ga offline

Meer en meer mensen laten hun gecontroleerde en gestructureerde leventje het liefst even helemaal los wanneer ze op vakantie gaan. Nu we door onze mobieltjes zowat dag en nacht bereikbaar zijn geworden en in Europa ook nog geen extra kosten meer hoeven te betalen om te kunnen internetten ligt het gevaar op de loer dat het leven op vakantie er bijna het zelfde uitziet dan wanneer we thuis zouden zijn gebleven. Niet zo gek dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een internet-loze of arme vakantie. Je hoeft niet eens zo ver weg te gaan om dat ultieme vakantiegevoel te krijgen. Zonder alles de hele tijd te moeten vastleggen of te delen kom je instantaan tot rust. Probeer het maar eens!

2 Ga op de bonnefooi

Weg met die pakketreizen, routes die je binnen een x aantal dagen moet afleggen en binnen 21 dagen van hot naar her gaat: pak de auto of de trein en grijp het avontuur bij de lurven! Dat begint al bij het plan dat je geen echt plan heb. Hooguit een land waar je heen wilt, waar de zon lekker vaak schijnt bijvoorbeeld, of waar je mooie wandelingen kunt maken; een bestemming waar jouw hartje sneller van gaat kloppen in elk geval. En dan? Je ziet het wel! Gooi een tentje in de auto en wat basisspullen om te kunnen kamperen, zorg voor wat reserve stroom zodat je jouw mobieltje kunt opladen wanneer je in de middle of nowhere terecht komt. Want als de regen ineens met bakken uit de lucht komt is het reuze handig om via Airbnb snel even een overnachting te regelen! Ook rondtoeren met de trein kan super leuk zijn! Je ontmoet hartstikke veel mensen onderweg en komt op plekken terecht waarvan je nooit had gedacht ze te zullen aandoen.

3 Ga ecologisch verantwoord

Helemaal hip en van deze tijd: ga ecologisch verantwoord op vakantie. Natuurlijk is het vliegtuig pakken niet echt goed voor het milieu maar je zou kunnen zeggen dat door te kiezen voor zelfvoorzienende hotels je dit een beetje compenseert. Er zijn tal van ‘groene’ vakantiehuisjes, campings, hotels en B&B’s te vinden wanneer je het internet afstruint. Duurzaam toerisme neemt een enorme vlucht ook in de wereld van de groepsreizen. Wil je liever niet alleen op vakantie maar wel met een duurzame reisorganisatie in groepsverband? Kijk dan eens bij de reizen van Sawadee of SNP.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!