Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
liefdesverdriet gaat over
15 november 2018

Singles ontmoeten: tips voor verlegen types

Het lijkt allemaal zo eenvoudig. Je vindt iemand leuk, flirt een beetje en je maakt vervolgens een praatje en daarna een eerste afspraakje. Zo werkt het meestal niet voor de verlegen medemens…

Dichtslaan

Mensen die assertief en bijdehand zijn zullen nauwelijks nadenken over hoe ze flirten en hun belangstelling kenbaar maken. Dit in tegenstelling tot de verlegen medemens. Bij het idee alleen al zakt de moed hen in de schoenen. Zij vinden het reuze moeilijk om iemand zo maar aan te spreken, helemaal als cupido om de hoek komt kijken. Mocht het toch tot een date komen, dan bestaat er altijd die angst om volkomen dicht te slaan. Wat kun je doen om een date toch zo ontspannen mogelijk te laten verlopen?

Dress to relax

Iedereen wil er goed uitzien tijdens een eerste date, maar bega niet de vergissing om iets aan te trekken om enkel indruk te maken. Waarschijnlijk voel je je hier helemaal niet prettig in. Verander het motto ‘dress to impress’ maar lekker naar ‘dress to relax’. Dat wil niet zeggen dat je hang-op-de-bank kleren uit de kast moeten komen. Aandacht besteden aan je presentatie en uiterlijk is helemaal niet verkeerd.

Acclimatiseren

Mensen die zich prettig voelen in hun kleding stralen iets zelfverzekerds uit. Je kunt hier als verlegen typje handig gebruik van maken. Door voor jou speciale en bijzondere accessoires te dragen geef je de ander eventueel aanleiding om er iets over te vragen tijdens jullie afspraakje. Probeer gespreksopeningen voor de ander te creëren zodat je niet steeds het initiatief hoeft te nemen en een beetje kan acclimatiseren.

Adem in, adem uit…

Dit klinkt wel heel erg simpel, maar juist als je verlegen bent moet je boven alles zorgen dat je zo rustig mogelijk blijft onder de situatie. Door je even te concentreren op je ademhaling, in door de neus en uit door de mond, kalmeer je jezelf. Zie het als een korte maar broodnodige time out om de spanning even van je af te laten glijden. Krijg je een black out en weet je niet meer wat je moet vragen? Probeer je dan te concentreren op wat de ander je vertelt.

Luisteren

Luisteren is ook een kunst! Door te luisteren toon je oprechte belangstelling. Door actief te luisteren kun je onderwerpen uit het verhaal van de ander halen en hier op in haken door er verder op door te vragen. Dit voorkomt dat je krampachtig naar onderwerpen aan het zoeken bent, en toch het gesprek toch blijft lopen. Zodra jij je wat meer kunt ontspannen zul je zien dat je zelf ook meer het initiatief in het gesprek durft te nemen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de zenuwen en je verlegenheid is het verstandig om je afspraakje zo goed mogelijk voor te bereiden. Door je diverse scenario’s voor te stellen en een beetje te oefenen neem je een deel van de angst weg dat je dichtklapt. Neem als uitgangspunt bijvoorbeeld wat jullie samen gaan doen.

Adempauze

Bij een etentje of lunch kun je vragen of dit de eerste keer is dat hij/zij hier komt. Ook vragen als ‘voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken, of wat is jouw favoriet restaurant’ kunnen een aardig begin van een leuk gesprek zijn. Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen, welke niet alleen met een ja of nee beantwoord kunnen worden. Hiermee geeft je de ander de ruimte om iets toe te lichten terwijl je zelf even een ‘adempauze’ hebt.

Interessante websites voor verlegen mensen zijn:

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Flirty Dancing: Wendy van Dijk swingt met singles

Wendy van Dijk heeft haar eerste programma bij SBS6 te pakken,...

Mentaal fit blijven dat doe je zo!

Wanneer we het over fitheid hebben, denken we meestal meteen aan...

Singles ontmoeten: de beste TIPS

Wanneer je single bent is het soms lastig om andere singles...

Festivals zijn place to be voor flirtende singles

Het festivalseizoen is in volle gang! En wat blijkt? Festivals zijn...

Flirt een vrouw met je? Ontdek alle flirt signalen!

Een beetje frunniken met haar vingers in der haren, is dat...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie