Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
slowdaten trend
11 juni 2020

Singles nu vaker op vervolgdate

Daten op 1,5 meter afstand, eenzaamheid en het ingetrokken ‘seksbuddy’-advies van het RIVM: het wordt de vrijgezelle Nederlander momenteel niet gemakkelijk gemaakt. Maar gelukkig is er toch een grote kans op liefde in deze tijd, laat relatiebemiddelingsbureau DTNG. weten. Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties ontstaan. Juist door alle maatregelen.

Behoefte aan verbinding

,,Mensen hebben meer behoefte aan verbinding”, vertelt oprichter en mede-eigenaar Lotte Ditzel. Uit een analyse onder 400 datende singles van het datingbureau blijkt dat 80 procent van de dates momenteel een vervolg krijgt, voorheen lag dat percentage een stuk lager, namelijk op 55 procent. ,,Je merkt dat er meer echte connecties ontstaan, omdat er nu tijd voor is.”

Nu vrijwel alle uitgaansgelegenheden gesloten zijn, zien dates er wel behoorlijk anders uit: videobellen, een wandeling en thuis afspreken vormen nu de top-3 in dates. Onder de dertigers is het videobellen als eerste date helemaal hip. De helft van deze leeftijdsgroep ziet elkaar voor het eerst digitaal.

Aanpak

Volgens Ditzel is de aanpak van het videodaten belangrijk. ,,Dat komt omdat het een hele andere manier is van daten. Wij raden bijvoorbeeld aan om bij de eerste videodate een wekker te zetten en na een uur afscheid te nemen. Dat komt omdat er normaal gesproken afleiding is van een ober of andere mensen. Zonder deze prikkels gaat de tijd veel langzamer en is het vaak na een uur wel klaar. Ook kan het anders lastig zijn om af te ronden; er is immers niet een natuurlijk moment om de date te stoppen, zoals je zou hebben als je om de rekening vraagt of naar huis gaat. Dan is zo’n wekker een goed alternatief.”

De veertigplussers zien elkaar toch voor het eerst liever in persoon, zo is gebleken. ,,Voor hen stond het daten in de eerste weken van de crisis ook even helemaal stil. Je merkt dat zij het videobellen niet zo zien zitten, slechts 20 procent date op die manier. Maar ook deze groep is na een paar weken weer op stoom gekomen. De eerste date vindt bij hen vooral thuis plaats.”

Intiemer

Bij een live-date trekken de vrijgezellen moeiteloos alles uit de kast om er iets leuks van te maken. ,,Een wandeling door de stad of natuur gaat meestal samen met een picknickkleed, flesje wijn en goede hapjes”, aldus Ditzel. ,,De singles komen veel sneller bij elkaar thuis en dat maakt het meteen een stuk intiemer Je hebt de volledige aandacht voor elkaar. Daardoor leer je iemand sneller op een dieper level kennen. Je ziet bijvoorbeeld hoe iemand woont en waar iemand van houdt. Dat maakt diegene heel kwetsbaar en daar ontstaan vaak goede gesprekken door. Een vervolgdate zit er dan al snel in.”

Volgens het DTNG. knappen de singels daarnaast nu minder snel af op foute schoenen of een verkeerd accent. ,,Er is in deze crisistijd meer geduld om iemand écht te leren kennen. Waar de ‘snelle date-apps’, die de laatste jaren enorm in opkomst waren, naar mijn idee vooral draaiden om seksuele relaties, verschuift de behoefte in crisistijd wellicht meer naar echte verbinding. Want seks is misschien leuk, liefde is waar het uiteindelijk om draait.”

Bron: AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles maken zich zorgen over liefdesleven na nieuwe coronamaatregelen

Singles zitten opnieuw aan huis gekluisterd en zien hun liefdesleven niet...

Eenzaamheid in coronatijd: praatje over het weer belangrijker dan gedacht

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de...

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles.

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie