Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
singles in bed samen daten
24 september 2014

Singles na 5 dates samen de koffer in

De herfst is officieel begonnen, ook al is het zomerse weer gelukkig nog niet helemaal voorbij.  Ben je gevoelig voor laaghangende depressies dan is het aan te raden al uit te kijken naar een volgende trip. Een stedentrip is een goede optie. Relatieplanet.nl heeft onderzocht wat de ingrediënten moeten zijn voor een ideale stedentrip. Ook is bekeken hoe singles zich gedragen tijdens een stedentrip.

Spannende reisgenoot

Het is een foute aanname te denken dat singles graag alleen op stedentrip gaan. Bijna alle singles zorgen voor een spannende reisgenoot als ze een weekendje weg boeken. Ze testen samen met deze date massaal hun prille liefdesgeluk in het buitenland. Ruim 80% van de singles boekt al na vijf dates een datereisje en bijna alle singles slapen dan ook direct bij elkaar in bed. De stedentrip is een gewild uitje voor elke datende single. Het is ook meteen de ultieme relatietest. Dit zijn de enkele uitkomsten uit het onderzoek van Relatieplanet.nl

Stedentrip goed voor prille liefde

Razendsnel met elkaar op reis en zelfs meteen bij elkaar slapen, voor de Nederlandse single is dat niet meer dan logisch. Het vooraf samen uitzoeken van een stedentrip wakkert volgens bijna 80% van de singles de liefde stevig aan en ruim driekwart zegt door een citytrip sneller te weten of het klikt.  De nummer één reden voor dit reisje is ‘elkaar beter leren kennen’, gevolgd door ‘een extra boost voor de romantiek’.

Parijs dé stad voor singles

De Franse hoofdstad blijkt nog steeds de nummer één liefdesstad. Hoezeer Berlijn en Barcelona ook hun best doen om het van dit cliché te winnen, verliefde singles kiezen nog steeds het liefst voor een romantische wandeling langs de Seine en een intiem onderonsje op de Eiffeltoren. Na Parijs zijn Rome en Londen een goede nummer twee en drie. Waarbij Rome vooral bij single vrouwen in de smaak valt. Madrid en Berlijn volgen in de rij met enkele andere.

Favoriete steden infographic

Geld speelt geen rol

Het onderzoek van Relatieplanet.nl toont aan dat meer dan de helft van de singles van tevoren niet moeilijk wil doen over geld. Alsof je niet aan de ander wil laten zien dat geld een beperkende factor is. Een stedentrip mag zo’n €500,- p.p. kosten voor de mannen. De single vrouwen komen liever rond de €250,- uit.  Maar als de date leuker blijkt dan ingeschat, dan gaan alle principes overboord en mag het geld rollen. Het te besteden budget wordt steeds minder in de gaten gehouden naarmate de sfeer plezieriger wordt. De sfeer is ook bepalend voor de meegaandheid naar hun reisgenoot.

Single cijfert zichzelf weg voor date

Singles hebben er alles voor over om vooral voor hun date er een leuke trip van te maken. Bijna alle singles doen dingen voor hun partner tijdens een romantische citytrip die ze zelf eigenlijk niet zo leuk vinden. Bijna 100% van de single mannen gaat met alle liefde urenlang mee shoppen om hun vrouwelijke reisgenoot een plezier te doen. Kunnen wij vrouwen dan echt niks anders bedenken?

Hoffelijkheid niet gewaardeerd

Ondanks het feit dat singles hun date het tijdens een citytrip graag naar de zin willen maken, is het zaak om het niet te overdrijven. Mannen die opeens hoffelijk willen zijn door de koffer van de vrouw te dragen komen bedrogen uit. Emancipatie komt hier wel ineens om de hoek kijken.  Drie van de vier de vrouwen vindt dit ouderwets en wil hier niets van weten. Dus mannen, laat ze lekker zelf sjouwen. Let op! Mogelijk heb jij net de uitzondering te pakken.

Grootste citytrip-ergernissen

Wanneer beiden van goede wil zijn, flexibele en gepast hoffelijk, dan moet de citytrip tot een succes worden. Er zijn enkele valkuilen die je niet moet negeren, namelijk het klagen over zere voeten en het checken van je mobieltje. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl komt naar voren dat het zeuren van de partner en het spelen met de telefoon de allergrootste bronnen van ergernis zijn tijdens een stedentrip. Een overzicht in beeld van ergernissen die voor een geslaagde stedentrip zo gering mogelijk moet zijn.

Stedentrip ergernissen inforgraphic

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. […] is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om te kijken waar je voor minder geld ook een paar hele leuke dagen kunt beleven samen. In de eerste helft van 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting […]

    In oost-Europese steden hotelprijzen het laagst | Single2Travel | 7-10-2014
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Shoestring - Groepsreizen

gerelateerde artikelen

Single en op reis: Duitsland

Een leuke vakantiebestemming zonder dat je ver weg bent? Neem Duitsland...

5 x toffe dingen om te doen in Berlijn

Aan cultuur en indrukwekkende gebouwen geen gebrek, maar wat kun je...

De fijnste steden in Europa voor een terrasje deze zomer

In de geliefde Zuid-Europese landen is de zon meer aanwezig! En...

Weekendje weg: go Helsinki

De Finse hoofdstad is hip, volop in ontwikkeling, makkelijk te bereiken...

Single mannen daten het liefst in Parijs

Eerste date in de planning? Doe gek en reis eens af...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Koningaap - Safarireizen