singles in bed samen daten

Singles na 5 dates samen de koffer in

De herfst is officieel begonnen, ook al is het zomerse weer gelukkig nog niet helemaal voorbij.  Ben je gevoelig voor laaghangende depressies dan is het aan te raden al uit te kijken naar een volgende trip. Een stedentrip is een goede optie. Relatieplanet.nl heeft onderzocht wat de ingrediënten moeten zijn voor een ideale stedentrip. Ook is bekeken hoe singles zich gedragen tijdens een stedentrip.

Spannende reisgenoot

Het is een foute aanname te denken dat singles graag alleen op stedentrip gaan. Bijna alle singles zorgen voor een spannende reisgenoot als ze een weekendje weg boeken. Ze testen samen met deze date massaal hun prille liefdesgeluk in het buitenland. Ruim 80% van de singles boekt al na vijf dates een datereisje en bijna alle singles slapen dan ook direct bij elkaar in bed. De stedentrip is een gewild uitje voor elke datende single. Het is ook meteen de ultieme relatietest. Dit zijn de enkele uitkomsten uit het onderzoek van Relatieplanet.nl

Stedentrip goed voor prille liefde

Razendsnel met elkaar op reis en zelfs meteen bij elkaar slapen, voor de Nederlandse single is dat niet meer dan logisch. Het vooraf samen uitzoeken van een stedentrip wakkert volgens bijna 80% van de singles de liefde stevig aan en ruim driekwart zegt door een citytrip sneller te weten of het klikt.  De nummer één reden voor dit reisje is ‘elkaar beter leren kennen’, gevolgd door ‘een extra boost voor de romantiek’.

Parijs dé stad voor singles

De Franse hoofdstad blijkt nog steeds de nummer één liefdesstad. Hoezeer Berlijn en Barcelona ook hun best doen om het van dit cliché te winnen, verliefde singles kiezen nog steeds het liefst voor een romantische wandeling langs de Seine en een intiem onderonsje op de Eiffeltoren. Na Parijs zijn Rome en Londen een goede nummer twee en drie. Waarbij Rome vooral bij single vrouwen in de smaak valt. Madrid en Berlijn volgen in de rij met enkele andere.

Favoriete steden infographic

Geld speelt geen rol

Het onderzoek van Relatieplanet.nl toont aan dat meer dan de helft van de singles van tevoren niet moeilijk wil doen over geld. Alsof je niet aan de ander wil laten zien dat geld een beperkende factor is. Een stedentrip mag zo’n €500,- p.p. kosten voor de mannen. De single vrouwen komen liever rond de €250,- uit.  Maar als de date leuker blijkt dan ingeschat, dan gaan alle principes overboord en mag het geld rollen. Het te besteden budget wordt steeds minder in de gaten gehouden naarmate de sfeer plezieriger wordt. De sfeer is ook bepalend voor de meegaandheid naar hun reisgenoot.

Single cijfert zichzelf weg voor date

Singles hebben er alles voor over om vooral voor hun date er een leuke trip van te maken. Bijna alle singles doen dingen voor hun partner tijdens een romantische citytrip die ze zelf eigenlijk niet zo leuk vinden. Bijna 100% van de single mannen gaat met alle liefde urenlang mee shoppen om hun vrouwelijke reisgenoot een plezier te doen. Kunnen wij vrouwen dan echt niks anders bedenken?

Hoffelijkheid niet gewaardeerd

Ondanks het feit dat singles hun date het tijdens een citytrip graag naar de zin willen maken, is het zaak om het niet te overdrijven. Mannen die opeens hoffelijk willen zijn door de koffer van de vrouw te dragen komen bedrogen uit. Emancipatie komt hier wel ineens om de hoek kijken.  Drie van de vier de vrouwen vindt dit ouderwets en wil hier niets van weten. Dus mannen, laat ze lekker zelf sjouwen. Let op! Mogelijk heb jij net de uitzondering te pakken.

Grootste citytrip-ergernissen

Wanneer beiden van goede wil zijn, flexibele en gepast hoffelijk, dan moet de citytrip tot een succes worden. Er zijn enkele valkuilen die je niet moet negeren, namelijk het klagen over zere voeten en het checken van je mobieltje. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl komt naar voren dat het zeuren van de partner en het spelen met de telefoon de allergrootste bronnen van ergernis zijn tijdens een stedentrip. Een overzicht in beeld van ergernissen die voor een geslaagde stedentrip zo gering mogelijk moet zijn.

Stedentrip ergernissen inforgraphic

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!