Edwin Evers single

Singles met liefdesverdriet in lockdown

In coronatijd staan relaties onder druk en zal niet ieder stel de eindstreep halen. Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is en er nauwelijks afleiding te zoeken is – met een gebroken hart zit? Nieuwbakken singles Marieke en Stephanie maken een zware tijd door. Liefdespsycholoog Mirella Brok geeft tips.

Relatiebreuk tijdens de coronacrisis

De relatie van Marieke* (32) liep vier maanden geleden stuk, na drie jaar. Ze denkt dat de coronacrisis een rol heeft gespeeld in de breuk. “Het heeft zeker niet geholpen. Door de coronamaatregelen is mijn hele leven veranderd: ik ben bijna al mijn werk kwijt, was net verhuisd naar een nieuwe stad – zijn stad, waar ik verder niemand kende – en kon daar niets opbouwen omdat alles ineens dichtging. Ik had plots niets meer te doen, terwijl zijn leven gewoon doorging zoals voorheen. De dingen die al niet goed gingen in de relatie, werden nu pijnlijk duidelijk. De coronacrisis heeft versneld wat al gaande was.”

Eenzamer dan ooit

Nu ze weer alleen is, voelt ze zich eenzamer dan ooit. Ze heeft haast geen werk, woont weer op zichzelf en kan door de coronamaatregelen nauwelijks afleiding zoeken om aan iets anders te denken dan haar ex. “Ik heb dit jaar al zoveel klappen gehad door corona, nu komt daar nog een grote klap bij. En mogelijkheden om mijn gedachten te verzetten zijn er bijna niet. Normaal gesproken zou ik lekker naar feestjes gaan en veel werken; dat kan nu allemaal niet. Wandelen heb je op een gegeven moment ook wel gezien.”

Vrijgezel

Ook Stephanie (34) heeft het zwaar. Ze is sinds eind juni vrijgezel, na een relatie van negen jaar. “Ik was erachter gekomen dat hij al een tijdje vreemdging met een collega”, vertelt ze. “Ik heb hem eerst nog een kans gegeven – hij was net 40 geworden, misschien is het een midlifecrisis, dacht ik nog – maar hij bleef maar twijfelen of ik het wel voor hem was. Dat trok ik niet langer. Ik heb hem voor de keuze gesteld: of je gaat helemaal voor me, of we kappen ermee. Helaas pakte dat anders uit dan ik had gehoopt.”

Verder lezen doe je hier

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?