Edwin Evers single

Singles met liefdesverdriet in lockdown

In coronatijd staan relaties onder druk en zal niet ieder stel de eindstreep halen. Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is en er nauwelijks afleiding te zoeken is – met een gebroken hart zit? Nieuwbakken singles Marieke en Stephanie maken een zware tijd door. Liefdespsycholoog Mirella Brok geeft tips.

Relatiebreuk tijdens de coronacrisis

De relatie van Marieke* (32) liep vier maanden geleden stuk, na drie jaar. Ze denkt dat de coronacrisis een rol heeft gespeeld in de breuk. “Het heeft zeker niet geholpen. Door de coronamaatregelen is mijn hele leven veranderd: ik ben bijna al mijn werk kwijt, was net verhuisd naar een nieuwe stad – zijn stad, waar ik verder niemand kende – en kon daar niets opbouwen omdat alles ineens dichtging. Ik had plots niets meer te doen, terwijl zijn leven gewoon doorging zoals voorheen. De dingen die al niet goed gingen in de relatie, werden nu pijnlijk duidelijk. De coronacrisis heeft versneld wat al gaande was.”

Eenzamer dan ooit

Nu ze weer alleen is, voelt ze zich eenzamer dan ooit. Ze heeft haast geen werk, woont weer op zichzelf en kan door de coronamaatregelen nauwelijks afleiding zoeken om aan iets anders te denken dan haar ex. “Ik heb dit jaar al zoveel klappen gehad door corona, nu komt daar nog een grote klap bij. En mogelijkheden om mijn gedachten te verzetten zijn er bijna niet. Normaal gesproken zou ik lekker naar feestjes gaan en veel werken; dat kan nu allemaal niet. Wandelen heb je op een gegeven moment ook wel gezien.”

Vrijgezel

Ook Stephanie (34) heeft het zwaar. Ze is sinds eind juni vrijgezel, na een relatie van negen jaar. “Ik was erachter gekomen dat hij al een tijdje vreemdging met een collega”, vertelt ze. “Ik heb hem eerst nog een kans gegeven – hij was net 40 geworden, misschien is het een midlifecrisis, dacht ik nog – maar hij bleef maar twijfelen of ik het wel voor hem was. Dat trok ik niet langer. Ik heb hem voor de keuze gesteld: of je gaat helemaal voor me, of we kappen ermee. Helaas pakte dat anders uit dan ik had gehoopt.”

Verder lezen doe je hier

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!