Nog maar even en dan is het weer zover: Kerstmis. Menig single man en vrouw wordt lichtelijk onrustig. Het wil nog maar niet vlotten met dat online daten en de moed zakt ze in de schoenen dat ze zo meteen alleen onder die kerstboom zitten. Maar is dat nou werkelijk zo’n ramp?

Single versus relatie

Lieve singles, een relatie is ook niet alles. En als je eerlijk bent, dan weet je dat zelf ook wel. Kijk maar eens eventjes achterom. Was je vorige relatie nou werkelijk zo perfect? Jullie zijn toch niet voor niets uit elkaar gegaan? Natuurlijk, wij mensen zijn nou eenmaal niet gemaakt voor het ‘alleen zijn’ en het is ook hartstikke prima dat we met z’n allen op zoek gaan naar een nieuw maatje en geliefde. Maar, het is niet zaligmakend. Troost jezelf met de gedachte dat je beter ‘alleen’ kunt zijn met de feestdagen dan in een ongelukkige relatie  en voornemens bent om in 2015 een scheiding aan te vragen. Jij weet al lang dat het leven als single ook zo zijn voordelen heeft.

Toekomstplannen

Het is volkomen normaal dat je in december de moed je af en toe in de schoenen zakt. Wij denken dat het niet alleen door hysterie rondom de feestdagen komt maar ook door de kou, de korte dagen en de gedachte dat er alweer en jaar verstreken is.. Met ups en downs, maar nog altijd eentje zonder een nieuwe lover aan de horizon. Dat neemt niet weg dat je best kunt beginnen met nieuwe voornemens te maken. Want waar droom je van? Behalve die nieuwe liefde dan.. Probeer eens te bedenken wat je allemaal zou willen doen als er geen nieuwe liefde op je pad komt? Wat valt er van die plannen te realiseren? Dit keer wel die verre reis maken, van baan veranderen, Verhuizen, of toch eindelijk die studie eens oppakken die je zo graag wilt doen. December is dus ook plannen maken!

Instantaan bevrediging

We begrijpen best dat je zo nu en dan behoefte hebt aan een onmiddellijke bevrediging. Ik wil het, en ik wil het nu! Maar die nieuwe liefde-van-je-leven zal niet ineens op de stoep staan. Hoe jammer ook. En de kans dat je met kerstmis nog steeds single bent is niet alleen aanwezig, maar ook realistisch. Want een nieuwe relatie opbouwen, dat doe je niet in een week of twee. Laat dat streven rusten, ga niet als een achterlijke garnaal met iedereen daten maar richt je op leuke dingen ondernemen. Met familie, vrienden of met andere singles. Gewoon ontspannen, zonder druk, zonder verwachtingen. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft energie, een boost in je sociale leven en dat is zeker in de weken rondom de feestdagen iets waar jij verreweg het meeste van opknapt!