eenzaam single kerst

Singles met kerst: zakt de moed al in je schoenen?

Nog maar even en dan is het weer zover: Kerstmis. Menig single man en vrouw wordt lichtelijk onrustig. Het wil nog maar niet vlotten met dat online daten en de moed zakt ze in de schoenen dat ze zo meteen alleen onder die kerstboom zitten. Maar is dat nou werkelijk zo’n ramp?

Single versus relatie

Lieve singles, een relatie is ook niet alles. En als je eerlijk bent, dan weet je dat zelf ook wel. Kijk maar eens eventjes achterom. Was je vorige relatie nou werkelijk zo perfect? Jullie zijn toch niet voor niets uit elkaar gegaan? Natuurlijk, wij mensen zijn nou eenmaal niet gemaakt voor het ‘alleen zijn’ en het is ook hartstikke prima dat we met z’n allen op zoek gaan naar een nieuw maatje en geliefde. Maar, het is niet zaligmakend. Troost jezelf met de gedachte dat je beter ‘alleen’ kunt zijn met de feestdagen dan in een ongelukkige relatie  en voornemens bent om in 2015 een scheiding aan te vragen. Jij weet al lang dat het leven als single ook zo zijn voordelen heeft.

Toekomstplannen

Het is volkomen normaal dat je in december de moed je af en toe in de schoenen zakt. Wij denken dat het niet alleen door hysterie rondom de feestdagen komt maar ook door de kou, de korte dagen en de gedachte dat er alweer en jaar verstreken is.. Met ups en downs, maar nog altijd eentje zonder een nieuwe lover aan de horizon. Dat neemt niet weg dat je best kunt beginnen met nieuwe voornemens te maken. Want waar droom je van? Behalve die nieuwe liefde dan.. Probeer eens te bedenken wat je allemaal zou willen doen als er geen nieuwe liefde op je pad komt? Wat valt er van die plannen te realiseren? Dit keer wel die verre reis maken, van baan veranderen, Verhuizen, of toch eindelijk die studie eens oppakken die je zo graag wilt doen. December is dus ook plannen maken!

Instantaan bevrediging

We begrijpen best dat je zo nu en dan behoefte hebt aan een onmiddellijke bevrediging. Ik wil het, en ik wil het nu! Maar die nieuwe liefde-van-je-leven zal niet ineens op de stoep staan. Hoe jammer ook. En de kans dat je met kerstmis nog steeds single bent is niet alleen aanwezig, maar ook realistisch. Want een nieuwe relatie opbouwen, dat doe je niet in een week of twee. Laat dat streven rusten, ga niet als een achterlijke garnaal met iedereen daten maar richt je op leuke dingen ondernemen. Met familie, vrienden of met andere singles. Gewoon ontspannen, zonder druk, zonder verwachtingen. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft energie, een boost in je sociale leven en dat is zeker in de weken rondom de feestdagen iets waar jij verreweg het meeste van opknapt!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.