Singles zitten opnieuw aan huis gekluisterd en zien hun liefdesleven niet al te rooskleurig in. Nu bars en restaurants gesloten zijn, is het een stuk lastiger om in real life te flirten met andere happy singles. Toch geven de happn-gebruikers de moed niet op en maken ze meer gebruik van de videobelfunctie die de datingapp aanbiedt, blijkt uit het onderzoek van happn. Maar liefst 22% van de respondenten geeft aan de videobelfunctie meer te gaan gebruiken ter compensatie.

Coronaregels

happn vroeg haar Nederlandse gebruikers naar de ervaringen rondom de nieuwe coronaregels. Het merendeel is niet enthousiast als zij denken over hun toekomst als vrijgezel. Al is het verlangen om te flirten met andere happy singles alleen maar toegenomen. 17% van de happn-gebruikers geeft aan meer gebruik te maken van de datingapp sinds het coronavirus uitbrak in het voorjaar.

Behoefte aan ontmoetingen

Met de pandemie die nog lang niet voorbij lijkt te zijn, is het verlangen om iemand in het echt te ontmoeten alleen maar toegenomen. De ontmoetingen in bars en restaurants worden lastig nu alles weer gesloten is: 46% van de respondenten zegt dat hierdoor de kans om iemand te ontmoeten is veranderd. Maar dat singles aan huis gekluisterd zitten, betekent niet dat singles elkaar niet kunnen leren kennen: 21% van de happn-gebruikers gaat meer gebruik maken van de videobelfunctie om toch hun crush te ontdekken.

Betrouwbaar daten? Check dan deze datingsites!