piekeren

Singles liggen vaker wakker om geldzorgen

Als single door het leven gaan kent zo z’n voordelen maar het heeft ook beslist nadelen. Zoals bij geldzorgen. 41 procent geeft aan er wel eens wakker van te liggen. En dan lig je daar wel mooi alleen naar dat plafond te staren..

Dit blijkt uit een onderzoek van Kortingscode.nl onder 1056 Nederlanders.

Lasten delen

Bij mensen met een relatie heeft slechts 28 procent last van geldzorgen.  Heel verwonderlijk is dat niet. Stellen die samenwonen kunnen de vaste lasten delen, en hebben in theorie dus meer te besteden. Ook het gevoel dat je iemand hebt om op terug te vallen als het even tegen zit, kan geruststellend zijn.

Uit elkaar gaan te duur

Eén op de zeven mannen en een op de tien vrouwen geeft aan wel eens (langer) bij elkaar te zijn gebleven omdat uit elkaar gaan op dat moment te duur was. Nederlanders sparen minder dan dat zij zelf zouden willen.

65plussers sparen

Ruim 42 procent zegt niet voldoende over te houden om een centje opzij te zetten. Dat geldt niet voor 65-plussers: 72 procent van de ondervraagden uit die groep houdt wél voldoende over om elke maand een bedrag over te boeken naar de spaarrekening. Onder jongeren en lager opgeleiden zijn de geldzorgen het grootst.

Lees ook: Singles krapper bij kas dan mensen met een relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.