Singles leven korter

Singles schijnen een kortere levensverwachting te hebben dan mensen die getrouwd zijn, zo beweert een nieuwe studie.

Volgens een studie aan de Universiteit van Louisville, gepubliceerd in het Amerikaanse Journal of Epidemiology, leven single mannen gemiddeld een decennium korter dan getrouwde mannen.

Het onderzoek is een analyse op 90 eerder uitgevoerde studies waarin in totaal 500 miljoen mensen deelnamen, en vergelijkt de kans op de dood tussen singles en getrouwden. Degenen die gescheiden zijn of een partner hebben verloren, werden buiten beschouwing gelaten.

De onderzoekers vonden dat de kans om dood te gaan onder singles 32 procent hoger lag dan bij getrouwde mannen. Single vrouwen hebben vergeleken met getrouwde vrouwen 23 procent meer kans om dood te gaan.

Volgens David Roelfs, één van de onderzoekers, kunnen single mannen 8 tot 17 jaar eerder dood gaan dan hun getrouwde vrienden, terwijl alleenstaande vrouwen 7 tot 15 jaar eerder dood zouden kunnen gaan, zo meldt MSNBC.

Redenen

De onderzoekers speculeren dat hun bevindingen te maken zouden kunnen hebben met het feit dat singles gemiddeld minder inkomsten hebben en geen ondersteuning van een partner krijgen op het gebied van gezondheid.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?