vrouwen seks met elkaar

Singles kunnen samenwonen in Friends-huis

Single en nog geen zin in huisje-boompje-beestje maar wel op zoek naar een leuke woning? Dan kan je in Nederland straks wonen in een ‘Friends-huis’.

Samenwonen met vrienden

Het aantal singles stijgt, en het aantal eenpersoonshuishoudens ook. Maar in je eentje een huis betalen, is vaak een opgave, vooral in de grote steden. De oplossing: samenwonen met vrienden. Ook als je student-af bent.

Vastgoedontwikkelaar AM en belegger MN beginnen met de bouw van speciale ‘Friends-woningen’ in de geplande woontoren Overhoeks in Amsterdam-Noord. De woonvorm is geïnspireerd op de nog steeds gigantisch populaire tv-serie Friends: ongebonden twintigers, die door de hoge huur- en koopprijzen in New York, met elkaar samenwonen.

Betaalbare woning

“Heel veel jongeren willen in de stad wonen”, zegt Ronald Huikeshoven van AM. “Het zijn starters op de woningmarkt, die allemaal op zoek zijn naar een betaalbare woning. Ze zijn jong, alleenstaand en afgestudeerd en willen een betaalbare plek in die stad.” Daarom dus Friends-woningen.

Appartementen

De appartementen van vastgoedontwikkelaar AM zitten zo in elkaar dat de bewoners twee gelijkwaardige slaapkamers hebben en een woonkamer, keuken en badkamer delen.  Hier zie je de indeling van de appartementen. Eind 2017 moeten de 48 woningen klaar zijn.

AM denkt de eerste partij in Nederland te zijn die speciaal voor dit concept huizen bouwt. Woningcorporaties bieden al huizen met Friends-constructies aan, maar dan in al bestaande beschikbare vrijesectorwoningen.

Bij Rochdale, actief in Amsterdam, Purmerend, Diemen en Zaanstad, kan je met één of twee vrienden een drie- of vierkamerwoning huren. Woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam biedt huizen van drie tot zes kamers, waarvoor je een Friends-contract kan afsluiten.

Populair

“Vooral in Amsterdam maken we veel gebruik van het Friends-wonen”, zegt Nico de Leeuw van Rochdale. “Er is heel veel vraag naar: op dit moment is er bij ons dan ook een flinke wachtlijst voor deze huizen.”

Ook bij Stadgenoot gaat het hard. “Het is heel populair”, zegt woordvoerder Pim de Ruiter.  “Op dit moment gaat driekwart van onze vrijgekomen woningen naar dit concept. Het gaat helemaal vanzelf, we promoten deze vorm van wonen niet.”

Singles 18-30

De nog te bouwen Friends-woningen van AM Vastgoed zijn bedoeld voor mensen met hun eerste baan, die tussen de 25.000 en 30.000 euro verdienen. Bij de woningcorporaties is de doelgroep wat groter: Stadgenoot richt zich op mensen tussen de 18 en 30 jaar, ook studenten dus.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam