Singles hebben het op financieel vlak minder breed dan mensen die een relatie hebben. Een partner zien te versieren en vasthouden is dus goed voor je portemonnee. Het scheelt je gemiddeld zo’n 600 euro per maand.

Uit elkaar gaan ‘te duur’

Dat blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Kortingscode.nl onder 1056 Nederlanders.  Ruim 13 procent van de respondenten zegt wel eens langer dan gewild in een relatie te zijn gebleven, omdat uit elkaar gaan te duur was. Mannen blijven vaker in een relatie hangen (bijna 16 procent) dan vrouwen (11 procent).

Singles versus koppels

Vrijgezellen hebben maandelijks 1100 euro te besteden voor vaste lasten, boodschappen, vakanties, kleding en uitgaan. Mensen met een relatie hebben hiervoor gemiddeld 1700 euro te besteden.

Geld overhouden

Singles besparen vooral op hun vakantie. Ruim een derde van de vrouwen verwacht echter dat ze als vrijgezel meer geld overhouden dan wanneer ze een relatie hebben. Meer dan de helft van de mannen denkt dit.

Maar over het algemeen denkt dan weer ruim 60 procent van de mensen dat het voordeliger is om een relatie te hebben.

Eén reactie

  1. Waar ik ook altijd mee zit, juist omdat ik al krap zit en door omstandigheden niet bij mijn geld kan, is dat het daten ook nog eens geld gaat kosten NA de aanmelding, en ik ben ook nog eens lichamelijk beperkt, dus hoe kijkt men daar tegen aan?

Reacties zijn gesloten.