dumpen

Singles komen weer in actie!

Singles lijken hun zoektocht naar liefde weer voort te zetten. Dat blijkt uit gegevens van datingservice Lexa. Waar het aantal verstuurde berichten op 13 maart, na de eerste persconferentie van premier Rutte, een laagste punt bereikte, zag Lexa begin mei een piek in de online activiteiten. Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente lockdown hun online datingleven weer op te pakken.

Actiever dan voorheen 

Het vinden van een nieuwe liefde ten tijde van de coronacrisis kan een uitdaging zijn. Zeker nu we veel thuis blijven en anderhalve meter afstand houden. Na ruim twee maanden in de intelligente lockdown ziet Lexa dat members online weer actiever worden. Zowel door de single mannen als vrouwen werden in de eerste week van mei in totaal 60 procent meer berichten verstuurd.

Tips

Roelijne Peters, Senior Marketing Manager Europe bij Lexa: “We begrijpen heel goed dat de huidige situatie een uitdaging is voor singles in hun zoektocht naar een nieuwe liefde. Naast het delen van concrete tips hebben we een podcast en video coaching serie gemaakt over online daten in coronatijden. Zo helpen we singles om op een leuke en verantwoorde manier met deze nieuwe werkelijkheid om te gaan.” 

Het nieuwe daten

Virtueel contact is onderdeel van het nieuwe normaal, ook als het om daten gaat. Een mooie oplossing voor als je jouw potentiële date niet uit het oog wil verliezen. Ruim 42% van de alleenwonenden** zegt in deze periode creatief te zijn in de manier waarop ze connecten met anderen. In dit Lexa onderzoek geeft ook een kwart van hen aan deze periode als het moment te zien om elkaar nog voor de eerste real life date beter te leren kennen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam