Singles kiezen massaal voor verliefde kerst

Uit onderzoek van datingsite Lexa.nl in samenwerking met MSN, blijkt dat 38% van de ondervraagde singles het liefst een ‘verliefde kerst’ mee wil maken. Samen rollen in de sneeuw en knuffelen op een kleedje voor de open haard is de absolute favoriet. Dat daar vaak ook schoonfamilie bij komt kijken, lijkt voor het gros van de singles geen probleem. Een luie relax-kerst in joggingbroek staat op de tweede plek, voor zowel single (31%) als bezet (30%) Nederland. Mariah Carey’s ‘All I want for Christmas’ is voor beide groepen de favoriete kerstplaat en Cameron Diaz en Hugh Grant zijn volgens de ruim 6.000 respondenten de lekkerste kersthapjes.

 

‘Single-stempel’ en verplichte nummertjes
Een ruime meerderheid van de singles (32%) geeft aan zich rond de feestdagen eenzamer te voelen dan op andere dagen. Als anderen bij schoonfamilie aan tafel zitten, worden zij voor hun gevoel met hun neus op de feiten gedrukt: ze zijn meer single dan ooit. Dat zij meer tijd hebben om uit te gaan en te luieren, is voor slechts 12% een pluspunt. En dat terwijl 16% van de gesettelden een feest- en relaxkerst ideaal vindt. De vele verplichte nummertjes zijn voor hen juist de grootste frustratie (23%).

Schoonfamilie
Het overgrote deel van de singles zou het geen enkel probleem vinden om schoonfamilie te bezoeken. Slechts 11% van hen is oprecht blij dat zij niet bij schoonfamilie worden verwacht en wél tijd hebben voor (andere) leuke dingen. Een even groot deel van de non-singles vindt schoonfamiliebezoek inderdaad het meest afschuwelijke aan kerst. 4% vindt dit juist het leukst.

Favoriete kerstplaat en ‘kerstster’
Beide groepen zijn het eens over de beste kerstplaat: ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey is met 32% veruit de populairste kerstplaat, gevolgd door ‘Last Christmas’ (25%) en ‘Flappie’ (17%). Op de vraag welke kerstster zij graag in hun kerstsok zouden vinden, koos mannelijk Nederland massaal (35%) voor Cameron Diaz uit ‘The Holiday’. Onze eigen Carice van Houten (‘Alles is liefde’) staat met 32% op de tweede plek op de ranglijst van kerstengelen. Renée Zellweger alias Bridget Jones kon slechts op 11% van de stemmen rekenen.
Voor vrouwen is Hugh Grant uit ‘Bridget Jones’s Diary’ het ultieme kersthapje. Jude Law (‘The Holiday’), staat tweede met 26% van de stemmen. Jeroen Spitzenberger, Prins Valentijn uit ’Alles is liefde’, kreeg slechts 15% van de vrouwen mee.

Partner als goed voornemen
Bij Lexa.nl, de meest populaire datingsite van Nederland, volgt direct ná de kerst de grootste stijging qua inschrijvingen en activiteit op de site, omdat veel singles het vinden van een leuke partner als goed voornemen hebben voor het nieuwe jaar. Bovendien gaat een groot aantal singles dan ook op zoek naar een date voor oud & nieuw.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?