app singles happn

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

De intelligente lockdown is in Nederland nog niet voorbij, maar de singles tellen letterlijk de dagen af totdat ze weer in het werkelijke leven kunnen daten. Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is de kans groot dat er veel gedatet gaat worden, zo blijkt uit onderzoek van happn. Maar liefst 56% van alle respondenten kan niet wachten tot ze weer in real life kunnen daten.

Lockdown

happn vroeg haar gebruikers wereldwijd naar de behoefte van ‘daten na de lockdown’. Al staat het merendeel te springen om een date in het echt te zien, zit niet iedereen hier al op te wachten. 7% van de Nederlandse respondenten geeft aan nog niet toe te zijn aan een date en het liever nog even bij videobellen of chatten te houden, zoals de afgelopen weken massaal gebeurde.

Behoefte aan fysiek contact

Dat het daten straks niet blijft bij samen een filmpje pakken, blijkt uit de groeiende seksuele behoefte van singles. Na weken alleen te hebben gezeten, is het verlangen toegenomen: 56% van de happn-gebruikers zegt op dit moment meer te verlangen naar seksuele ontmoetingen dan voor het begin van de intelligente lockdown. Maar afstand betekent niet noodzakelijkerwijs seksuele onthouding: één op de vier singles (27%) heeft in de afgelopen periode de mogelijkheden van plezier in hun eentje (her)ontdekt.

Ontluikende coronaliefdes

In de afgelopen weken is massaal online gedatet. En niet zonder resultaat: bijna tweevijfde (38%) van de happn-gebruikers heeft in de afgelopen periode iemand ‘ontmoet’ op de app die hij/zij graag in het echt zou ontmoeten. 29% van alle ondervraagden geeft aan dat zij juist door de ‘lockdown’ meer de tijd hebben genomen om elkaar rustig te leren kennen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.