app singles happn

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

De intelligente lockdown is in Nederland nog niet voorbij, maar de singles tellen letterlijk de dagen af totdat ze weer in het werkelijke leven kunnen daten. Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is de kans groot dat er veel gedatet gaat worden, zo blijkt uit onderzoek van happn. Maar liefst 56% van alle respondenten kan niet wachten tot ze weer in real life kunnen daten.

Lockdown

happn vroeg haar gebruikers wereldwijd naar de behoefte van ‘daten na de lockdown’. Al staat het merendeel te springen om een date in het echt te zien, zit niet iedereen hier al op te wachten. 7% van de Nederlandse respondenten geeft aan nog niet toe te zijn aan een date en het liever nog even bij videobellen of chatten te houden, zoals de afgelopen weken massaal gebeurde.

Behoefte aan fysiek contact

Dat het daten straks niet blijft bij samen een filmpje pakken, blijkt uit de groeiende seksuele behoefte van singles. Na weken alleen te hebben gezeten, is het verlangen toegenomen: 56% van de happn-gebruikers zegt op dit moment meer te verlangen naar seksuele ontmoetingen dan voor het begin van de intelligente lockdown. Maar afstand betekent niet noodzakelijkerwijs seksuele onthouding: één op de vier singles (27%) heeft in de afgelopen periode de mogelijkheden van plezier in hun eentje (her)ontdekt.

Ontluikende coronaliefdes

In de afgelopen weken is massaal online gedatet. En niet zonder resultaat: bijna tweevijfde (38%) van de happn-gebruikers heeft in de afgelopen periode iemand ‘ontmoet’ op de app die hij/zij graag in het echt zou ontmoeten. 29% van alle ondervraagden geeft aan dat zij juist door de ‘lockdown’ meer de tijd hebben genomen om elkaar rustig te leren kennen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam