vrouw met lach

Singles: humor belangrijker dan goede looks en rijkdom

Driekwart van de singles vindt het belangrijk dat ze een partner vinden waarmee ze in een deuk kunnen liggen. Sterker nog; acht op de tien heeft liever een partner met een goed gevoel voor humor dan een knappe partner. Vrouwen (88%) vinden dit nog belangrijker dan mannen (70%). Ook een rijke date legt het af tegen een heel grappige; 88 procent van de Nederlandse singles verkiest scherpzinnigheid boven geld.  Dat blijkt uit onderzoek van online datingsite Parship.nl.

Meerderheid singles: geen humor breekpunt relatie

Samen kunnen lachen is dus heel belangrijk volgens Nederlandse singles; maar liefst 96 procent vindt het belangrijk dat de ware hem of haar aan het lachen kan maken. Maar is het ook een breekpunt als iemand geen humor heeft? Het antwoord daarop is ‘ja’ in de meerderheid van de gevallen: 85 procent knapt af op een date die geen humor heeft en 52 procent haakt af als ze niet met elkaar op een lijn liggen met hun gevoel van humor.

“Het is natuurlijk heel jammer als iemand eigenlijk perfect bij je past, maar jouw humor niet begrijpt. Of, en dat is misschien nog wel erger, als iemand helemaal geen gevoel voor humor heeft in jouw ogen. Samen lol hebben versterkt de band tussen mensen. En in het geval van een relatie, vergroot je hiermee de kans dat je langer bij elkaar blijft”, aldus Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl.

Twee derde singles wil ook grappig gevonden worden

Een partner vinden met de juiste humor is de eerste uitdaging, maar daarnaast vindt twee derde van de singles het ook belangrijk dat hun lief kan lachen om de grappen en grollen die zij maken. Van der Hoeven: “En dat begrijp ik ook helemaal. Iemand die om jouw grapjes lacht is goed voor je zelfvertrouwen en geeft bevestiging dat je een mooi persoon bent in de ogen van de ander.”

Grootste afknapper: vies gebit

“Ook al heb je hetzelfde gevoel voor humor, als deze persoon dan toch een onaantrekkelijke lach heeft, dan wordt dat ook als afknapper gezien. Humor en lachen kan dus veel doen -of niet doen- tussen twee mensen”, vertelt van der Hoeven. Als een date lief naar je lacht, maar er komt een vieze geur vrij, het speeksel vliegt je om de oren of je hoort een knorrend geluid, dan is dat niet bepaald aantrekkelijk, vinden singles. Parship.nl onderzocht ook de grootste afknappers van een lach en dit is de top vijf:

  • 78% Een vies gebit dat zichtbaar wordt
  • 73% Een vieze adem die vrijkomt tijdens het lachen
  • 45% Een lach met consumptie (speeksel)
  • 15% Een vreemd geluid tijdens het lachen, zoals hinniken of knorren
  • 13% Een heel hoog of laag lachje dat niet past bij de persoon

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam