Wat hebben de sterren en planeten in petto voor singles in 2015? Dat lees je in de singles jaarhoroscoop. Wat zijn jouw kansen in de liefde, op een vaste relatie, die carrière move en hoe staat het met jouw gezondheid en persoonlijke ontwikkeling?

Of je er nu waarde aan hecht of niet, de voorspellingen geven je in ieder geval een globaal beeld, omdat niet alle facetten uit een persoonlijke horoscoop kunnen worden meegenomen.

Ram 21 maart – 21 april

Ram, je zit al een poosje in een fase van je leven waarin er veel veranderingen plaatsvinden. Dit blijft ook in 2015 het geval. Dat brengt dubbele gevoelens met zich mee. Want ook al hou je best van wel wat spanning, sensatie en avontuur in je leven, de continue onrust die het met zich meebrengt, daar ben je soms wat minder blij mee. De zomer wordt een toptijd voor je. In deze periode krijg je mooie kansen op het gebied van werk en qua gezondheid gaat het dan ook prima met je. Vergeet intussen niet wat aandacht aan je potentiele liefdesleven te besteden, je bent geneigd hier soms wat te weinig tijd voor vrij te maken. Om die speciale liefde te ontmoeten zal je uit je comfortzone moeten stappen. De beloning van jouw inspanningen is de moeite waard. Want je krijgt niet alleen een heerlijk liefdesleven maar er echt een maatje bij! Je worstelt nogal eens met je gevoel van eigenwaarde. Probeer dicht bij jezelf te blijven en daar kracht uit te putten. Anderen zien je heel graag zoals je bent, heb vertrouwen. Durf in 2015 oude, vastgeroest ideeën los te laten zodat je leven in een heel ander perspectief komt te staan.

Stier 21 april – 21 mei

Stier, het waren nogal pittige jaren voor je. Zowel in de liefde al op financieel vlak zat het je niet altijd mee. Gelukkig komt er in 2015 op dat laatste vlak meer stabiliteit. Je zult je dit jaar minder zorgen hoeven maken over jouw geldzaken. Er hangen mogelijkheden voor een nieuwe, andere baan in de lucht. Als het om de liefde gaat, heb je een ander inzicht ontwikkeld. Jezelf hals over kop in een nieuwe liefde storten heeft je niet gebracht wat je ervan had gehoopt en daarom plaats je kwaliteit nu boven kwantiteit. Je gaat in 2015 op zoek naar mensen die je inspireren, van wie je kunt leren en je kijkt verder dan alleen uiterlijk vertoon en het lichamelijke aspect. Dit inzicht geeft jouw leven veel meer diepte en kleur, zeker op het gebied van de liefde. Het maakt dat je beter in staat bent om een serieuze relatie aan te gaan die er echt toe doet en waar je gelukkig van wordt.

Tweelingen 21 mei – 21 juni

Je hebt je de afgelopen jaren uit de naad gewerkt en dat begint zich in 2015 te wreken. Tweelingen zullen het dit jaar echt iets rustiger aan moeten gaan doen. Meer delegeren, beter plannen en op tijd je rust nemen maakt dat je met minder inspanning meer voor elkaar krijgt. Je hebt er een handje van jezelf voorbij te lopen maar dat moet nu echt stoppen. Op sociaal vlak heb je een actieve periode achter de rug. Je hebt veel nieuwe mensen leren kennen en in 2015 ga je hier onverminderd mee door met als gevolg dat je een mooie nieuwe liefde tegen het lijf loopt. In de loop van het jaar zal jouw focus van veel oppervlakkige contacten gaan verschuiven naar echte vriendschappen en die nieuwe liefde. Punt van aandacht is dat je oud relatiezeer een plek moet gaan geven om die nieuwe kans in de liefde daadwerkelijk te kunnen omarmen. Laat het verleden rusten, het maakt je lichter en gelukkiger.

Kreeft 21 juni – 21 juli

Kreeft, je hebt de laatste tijd nogal eens te kampen gehad met gevoelens van somberheid zonder te weten wat je daar nu mee aan moest. In 2015 pak je de koe bij de horens en ga je deze bewust te lijf. Jouw leven breng je in balans door zowel geestelijk en lichamelijk in beweging te komen. Een andere, bewust gekozen levensstijl werpt op korte termijn zijn vruchten af en binnen no-time zit jij lekker in je vel. Over je werk en inkomsten hoeft de Kreeft zich geen zorgen te maken. Er bieden zich talloze mogelijkheden aan die allemaal te leuk en lucratief zijn om te laten liggen. Heb biedt je niet alleen financiële zekerheid maar al die nieuwe ervaringen verrijken ook jouw persoonlijk leven. Op liefdesgebied heb je een paar teleurstellingen moeten verwerken de afgelopen jaren maar in 2015 ben je meer dan klaar voor een nieuw liefdesavontuur. Omarm spontane veranderingen als ze op je pad komen!

Leeuw 21 juli – 21 augustus

De Leeuw heeft het op gevoelsvlak de afgelopen twee jaar een beetje laten liggen. Je was terughoudend en durfde jezelf niet echt te geven. Dat had niet alleen zijn weerslag in persoonlijke contacten maar ook op jouw gezondheid. Het bleef een beetje tobben. In 2015 besef je dat het ander moet. Zonder ingrijpende veranderingen, maar wel door een nieuw bewustzijn. Deels komt dit uit jezelf, maar je wordt daartoe ook geprikkeld en geïnspireerd door nieuwe mensen. Op financieel vlak gaat het je goed, je voelt je niet alleen rijk, je hebt het ook goed voor elkaar en geeft je geld uit aan leuke dingen waar je bevrediging uit haalt. In 2015 hangt er voor de Leeuw een nieuwe liefde in de lucht. Je ontmoet iemand met wie je echt op dezelfde golflengte zit. Daardoor ga je iets van je vastomlijnde overtuigingen bijstellen. Die persoon geeft je nieuwe, andere inzichten. Je moet daarvoor op gevoelsvlak iets dieper afdalen dan je van jezelf gewend bent, maar dat wordt een leerzame en liefdevolle ervaring.

Maagd 21 augustus – 21 september

De Maagd is zichzelf het afgelopen jaar beter gaan leren kennen en begrijpen. En dat gaat in 2015 tot uiting komen. In dit nieuwe jaar kom jij optimaal tot bloei. Je bereikt doelen waarvan je nooit had gedacht dat je die zou behalen. Je verrast jezelf volledig. Belangrijk is wel dat je naar je lichaam blijft luisteren. Blijf prioriteiten stellen en laat los wat niet van belang is. Teveel hooi op je vork zal je opbreken, dus een gewaarschuwd mens.. Financieel gaat het over het algemeen goed maar hou mogelijke risico’s in de gaten. Ondernemers hebben in 2015 te maken met belangrijke beslissingen die nogal wat financiële consequenties kunnen hebben. De liefde staat door alle andere interessante mogelijkheden en ontwikkelingen lange tijd op een wat lager pitje. Je hebt er niet echt de fut voor om daar ook nog eens te investeren. Toch zal je in de tweede helft van het jaar een heel interessant persoon ontmoeten. Het is zaak de liefde te herkennen en te omarmen als die zich voor je neus bevindt, want toeval bestaat niet!

Weegschaal 21 september – 21 oktober

De Weegschaal heeft het op financieel gebied niet echt eenvoudig gehad de laatste tijd. Daar komt in de tweede helft van 2015 eindelijk verandering in. Nog even geduld dus, maar jouw inzet en inspanningen zullen worden beloond. Ook de ups en down’s die jouw liefdesleven betreffen zijn nog niet voorbij. Er blijft onrust bestaan op relationeel vlak. Wellicht heeft dit te maken met emoties die betrekking hebben op een vorige relatie waardoor je er wel voor open denkt te staan maar in de praktijk er nog niet klaar voor bent. Het wordt tijd om dit een plek te gaan geven. Maar voor je zover bent heb je nog wel wat hobbels te nemen. Er staan nogal wat veranderingen op stapel. Qua werk of woning, er rommelt van alles. Ook in je naaste kring is en blijft het nog een poosje onrustig. Veranderingen in de familie of vriendenkring zullen een behoorlijke impact op je hebben. Als je hier goed doorheen komt breekt er een rustige, stabiele en heel gelukkig tijd voor je aan.

Schorpioen 21 oktober- 21 november

De Schorpioen heeft nogal eens last van stemmingen die van invloed zijn op de gezondheid. Het is zaak dat je die tijdig een halt toe roept want al die negatieve gedachten hoeven niet op waarheid te berusten. Je vindt in 2015 een nieuwe manier om je gemoedstoestand in positieve zin te beïnvloeden. Dit kan zich openbaren omdat je in aanraking komt met yoga of meditatie of omdat je nieuwe mensen ontmoet die je tot andere, nieuwe inzichten brengen. Het blijkt een openbaring en je voelt je daadwerkelijk een ander mens. Financieel gezien schommelt het een beetje op en neer. Je besteedt niet altijd voldoende aandacht aan je persoonlijke begroting waardoor je een paar keer voor een onaangename verrassing komt te staan. Je werk is en blijf stabiel, dus dat geeft in ieder geval rust. Een andere vorm van rijkdom zijn je dierbare vrienden en sociale contacten. Ook die blijf je in 2015 uitbreiden en dat legt je geen windeieren. De ene echte ware liefde laat nog even op zich wachten maar in de tussentijd vermaak jij je uitstekend!

Boogschutter 21 november – 21 december

De Boogschutter beleeft een periode van bezinning. Het moet anders, maar hoe? Deze nadenkende fase maakt dat je jouw levensstijl langzaam gaat aanpassen. In 2015 neem je vaker tijd voor jezelf, kies je bewuster als het gaat om de verdeling werk en vrije tijd en geniet je meer van het buitenleven. Ook ga je in de basis gezonder eten en leven. Je leert je beter te ontspannen en dat is een enorme voortuitgang waar je in de loop van het jaar de vruchten van plukt. Je hebt een warme, open persoonlijkheid die daarmee nog beter tot bloei komt. Met je carrière gaat het lekker, je hebt de basis hiervoor al lang geleden gelegd en hoeft daar nu alleen maar op voort te borduren. Omdat je een andere levensstijl gaat aanhangen ga je ook andere mensen ontmoeten. Daar zit ook iemand tussen tot wie jij je extreem aangetrokken voelt. Waar je eerder aarzelend en sceptisch was ten aanzien van een nieuwe liefde, voelt dit zo natuurlijk dat jij je er vol overgave in durft te storten.

Steenbok 21 december – 21 januari

De steenbok beleeft een nogal turbulente tijd. Verhuizingen, verandering van baan in combinatie met een verbroken relatie en onrust in de familie maakt dat het nog even duurt voordat al het stof is neergedaald. In de eerste maanden van 2015 zakt de moed je dan ook in de schoenen maar hou vol! Na de zomer breekt er een rustigere fase voor je aan. En die heb je ook wel verdiend. Het wordt een jaar voor verandering. Zowel praktisch als emotioneel. Je maakt een transformatie door, leert met vallen en opstaan jezelf van een hele andere kant kennen. Je durft oude patronen los te laten en wordt daar rijkelijk voor beloond. Over je werk hoef je je geen zorgen te maken, daar hebben nog altijd vertrouwen in jouw kunnen en dat blijf zo. De liefde heb je even afgezworen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Iemand die je al langere tijd kent blijft in je buurt en dat is niet voor niets..

Waterman 21 januari – 21 februari

De afgelopen paar jaar zijn voor de Waterman veeleisend geweest op het gebied van werk en carrière en daar is veel tijd en energie in gaan zitten, maar dan heb je ook wat. In 2015 zit er daarom een promotie aan te komen en dat geeft je vleugel. Jij weet waar je heen wilt en wat je moet doen om je doel te bereiken. Het biedt je ook financiële zekerheid en daar ben je ook gevoelig voor. Het harde werken heeft echter ook een keerzijde. Je gezondheid heeft er wel onder te lijden. Te weinig beweging maakt dat je gewicht blijft schommelen en doorgaans slaat de weegschaal door naar de verkeerde kant. Dit is een aandachtspuntje voor je dit jaar. Iets bewuster leven, gezonder eten en je zit letterlijk en figuurlijk beter in je velletje. Vriendschappen zijn heilig voor de Waterman maar die worden dit jaar op de proef gesteld. Het zal je op onprettige wijze duidelijk worden wie je echte vrienden zijn en wie niet. Door sommige ‘vrienden’ te laten gaan breng je jouw leven weer in balans. Hoewel je dolgraag een nieuwe liefde wilt zie je soms ook niet goed hoe je die moet inpassen in je leven. Toch zal je zien dat wanneer die ene voor je neus staat je je daar opeens geen seconde zorgen meer over maakt en het als vanzelf loopt.

Vissen 21 februari – 21 maart

Vissen zullen extra aandacht moeten blijven besteden aan hun gezondheid in 2015. Goed luisteren naar je lichaam is het devies! Je bent kwetsbaarder dan normaal en hebt daardoor sneller wat onder de leden. Je werkt hard en daardoor is je weerstand ook minder. Door ietwat vaker een time out te nemen voorkom je serieuze problemen. Jouw financiële huishouding kent pieken en dalen. Probeer aan het begin van het jaar eens een eerlijke, heldere begroting te maken. Niet voor een maand, maar voor het hele jaar. Door de inkomsten en uitgaven echt inzichtelijk te maken ben je voorbereid en dat geeft rust. Omdat je nogal gevoelig bent pik je ook vaak gevoelens van anderen op. Dit jaar leer je nog beter onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat van een ander. In de liefde ga je interessante tijden tegemoet. Je ontmoet verschillende nieuwe mensen tot wie jij je bijzonder aangetrokken voelt en dat kan verwarrend zijn. Door trouw te blijven aan jezelf, jouw normen en waarden als maatstaf te nemen, daaraan vast te houden zal jouw keuze in de liefde een stuk eenvoudiger worden.