ware liefde

Singles: hoe zit het met de romantiek in Nederland?

Zit er nog wel een beetje romantiek in de Nederlandse singles? Of heeft het swipen naar links of rechts in de overload aan potentiële dates ons een beetje immuun gemaakt? Gelukkig valt het allemaal best mee. Twee​ op de drie mannen gelooft nog steeds in de ware liefde, bij vrouwen is het ietsje meer: 7 op de 10. Dit blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 1.​000 Nederlandse singles.* En met de Lexa Badge is de échte gentleman heel makkelijk​ te spotten op​ de site en app van Lexa.nl. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

De Ware

Met het geloof in de ware zit het wel goed in Nederland: een ruime meerderheid bij de mannen en vrouwen gelooft er (nog) in. Niet zo gek dus dat de meeste singles er naar uitkijken om weer verliefd te zijn. Hier spannen mannen met 92,4% de kroon, maar vrouwen volgen kort daarop met 89,6%. De singles houden hun ogen dus goed open voor het spotten van een leuke date.

Een romantisch volkje

Op de vraag of  Nederlanders zichzelf romantisch vinden,​ wordt volmondig ‘ja’ geantwoord. Bijna 85% van de mannen vindt zichzelf best wel een romanticus, en bijna 30% van deze mannen vindt zichzelf een ware Don Juan. Bij de vrouwen vinden we soortgelijke percentages. De romantiek viert hoogtij onder de Nederlandse singles.

Via de tafel naar bed…

Willen de singles hun date in hogere sferen brengen, dan is een romantisch diner bij kaars​licht altijd een goed idee. Bij zowel de mannen als de vrouwen staat eten op de tweede plek als het gaat om dingen die men gelukkig maakt (na de liefde). Wil je als vrouw je date helemaal verwennen dan is een feestje tussen de lakens altijd een goed idee, want ruim de helft van de mannen wordt hier gelukkig van. Of vrouwen hier perse op zitten te wachten is maar de vraag, slechts 1 op de 4 geeft aan dat seks haar gelukkig maakt. Maar als de romantiek in de lucht hangt, komt het vast goed.

Gentleman

Maar waar vind je nu een romantische vent? Het is niet altijd gemakkelijk om een échte gentleman te herkennen. Lexa.nl helpt jou een handje met de Lexa Badge. Mannen moeten hier natuurlijk wel iets voor doen. Echte heren verdienen deze titel als zij zich netjes voorstellen met een profieltekst en als zij positieve feedback hebben ontvangen van de single ladies met wie ze de afgelopen maand op Lexa.nl contact hebben gehad.

Over de Lexa Badge

Met de Lexa Badge zien vrouwen in één oogopslag wie een échte gentleman is. Voor de mannen is de Lexa Badge een teken van hun inzet om beleefd en respectvol te zijn naar vrouwen die zij benaderen. De Lexa Badge is te herkennen aan het icoontje van een roos (of twee bij een certificate) bij het profiel van een man.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam