50+ singles gids

Singles goede voornemens: 2015 succes in de liefde

Afvallen, meer sporten, stoppen met roken… niks van dat alles! Hét voornemen van single Nederland voor 2015 is met stip het vinden van een nieuwe liefde. Direct gevolgd door meer tijd voor zichzelf en vaker op vakantie gaan. Kortom, de jarenlange trend van gezonder willen leven, maakt komend jaar plaats voor aandacht en focus op geluk en meer willen genieten.

Dit blijkt uit het ‘Goede voornemens onderzoek’ van Relatieplanet.nl onder meer dan 1.500 vrijgezelle Nederlanders. Met de confronterende solo feestdagen in december heeft de single alvast daad bij woord gevoegd: het online datingplatform signaleert de afgelopen maand een stijging in het aantal aanmeldingen van 30% en voorziet een piek in januari. Vrijgezellen zijn er overigens heilig van overtuigd dat hun goede voornemens slagen en weten met de nodige bagage uit eerdere relaties precies hoe zij het dit keer wél tot een succes kunnen maken. Kortom, de Nederlandse single is er helemaal klaar voor: 2015 wordt het jaar van succes in de liefde.

Het vinden van de ware staat op nummer 1, maar single Nederland is überhaupt van plan om goed voor zichzelf te gaan zorgen in het nieuwe jaar. Zo willen ze ook meer tijd nemen voor zichzelf (35%) en vaker op vakantie gaan (33%). Daarentegen is het clichévoornemen van stoppen met roken en afvallen voor slechts één op de vijf singles een goed voornemen. Onderstaand de top 5 goede voornemens gerankt door single Nederland:

goede voornemens singles

2015: liefdessucces verzekerd

Geen ‘Goede-voornemens-stress’ voor singles! In tegendeel, ze zijn zelfs zeer optimistisch ingesteld; bijna zeven op de tien (68,4%) is ervan overtuigd dat hun goede voornemens een groot succes gaan worden. De gemiddelde single schat de kans op een romance in het nieuwe jaar op maar liefst 56,9%. Hoog tijd voor actie en de maand januari leent zich bij uitstek voor het in werking stellen van deze goede voornemens. Ralph Kattenbeld, Communicatiemanager bij Relatieplanet.nl herkent dit: “Vooral in december tot en met februari zien we doorgaans een stijging in het bezoekersverkeer op Relatieplanet.nl. Met het goede voornemen ‘het vinden van een nieuwe liefde’ in het vooruitzicht verwachten wij in januari een verdubbeling in het aantal aanmeldingen.”

Singles pakken het dit jaar heel anders aan

Het merendeel van vrijgezel Nederland is er heilig van overtuigd dat ze in 2015 een nieuwe liefde vinden. Maar welke strategieën worden er gehanteerd om deze missie ook daadwerkelijk te laten slagen? Ruim driekwart van de respondenten heeft eerder een relatie gehad. Op de vraag wat zij in een nieuwe relatie anders zouden doen, antwoordde ruim zeven op de tien dat ze beter naar hun gevoel zouden luisteren en hun partner meer de ruimte zouden bieden. Verder wordt eerlijkheid genoemd als hét ingrediënt voor een goede relatie. Ook respect en aantrekkingskracht zijn voor de respondenten belangrijke aspecten binnen een relatie. En je beter voordoen dan je bent om een relatie te laten slagen? De Nederlandse single piekert er niet over. Ze laten zich niet gek maken en blijven gewoon zichzelf.

In een nieuwe relatie zou ik:

  1. Beter naar mijn gevoel luisteren: 73,8%
  2. Meer ruimte geven 10,4%
  3. Niet te snel de deur dicht doen 8,5%

Ingrediënten voor een succesvolle relatie:

  1. Eerlijkheid 44,9%
  2. Respect 23,9%
  3. Aantrekkingskracht 18.7%

De 3 tips voor succesvol daten

Denise Janmaat, datingcoach bij Relatieplanet.nl, geeft alvast drie tips om het goede voornemen, het vinden van een nieuwe liefde, te laten slagen:

  1. Wees duidelijk: Pak het daten goed aan om nutteloze dates en afwijzingen te voorkomen. Vertel duidelijk wat je te bieden hebt en wie het beste bij je zou passen.
  1. Profileer jezelf: Steek energie in je profiel door een goede tekst te schrijven en foto’s te plaatsen waardoor je jezelf in de spotlights zet. Zo laat je ook zien dat je moeite wilt doen om een goede relatie te vinden.
  1. Persoonlijk contact: Stel goede vragen waardoor de ander wordt uitgenodigd te praten en deel ook je eigen gevoelens. Hierdoor ontstaat er meer begrip en kom je dichter tot elkaar. 

Man houdt goed voornemen vol met beloning in het vooruitzicht

Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat singles totaal niet opzien tegen het volhouden van de goede voornemens. Het merendeel van de singles (62,1%) is volledig van zijn of haar kunnen overtuigd en zegt hier verder niks extra’s voor te hoeven doen. Anderen houden zichzelf een beloning voor en een kleine groep vertelt het aan iedereen in hun omgeving voor een extra stimulans. Waarbij mannen zichzelf vaker een beloning in vooruitzicht stellen en vrouwen het eerder met anderen delen. Voor de singles die zichzelf een beloning voorhouden is de voldoening, die het succes geeft, de grootste beloning. Gevolgd door het zichzelf cadeau doen van een etentje of een (dure) kledingaankoop. Onderstaand de top 5 van beloningen door singles gerankt:

voornemens singles rp

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.