de juiste date vinden

Singles geven maandelijks 45 euro uit aan afspraakjes

Singles blijken weinig geld uit te geven aan hun speurtocht naar de ware liefde. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder vijfduizend vrijgezellen.

Singles geven maandelijks gemiddeld zo’n 41 euro uit aan afspraakjes. Daarnaast spenderen ze 4,30 euro aan het lidmaatschap van datingwebsites en entree voor speeddate evenementen, zo meldt de Daily Mail.

In 2011 gaven de singles nog ruim 28 euro uit aan een afspraakje en spendeerden ze voor een afspraak bijna 40 euro aan nieuwe kleding en de kapper. Toch geven de meer dan honderd miljoen Amerikaanse vrijgezellen jaarlijks in totaal nog steeds bijna zestig miljard euro uit in hun zoektocht naar een partner.

De meeste singles blijken vooral een partner te zoeken op gratis datingwebsites. Slechts 31 procent van de ondervraagden zegt afspraakjes te hebben gemaakt via datingwebsites waar voor lidmaatschap betaald moet worden.

Café

Een kwart van de ondervraagden leerde iemand kennen via een vriend of vriendin. Een kleine 8 procent leerde iemand kennen op het werk en 6 procent wisselde telefoonnummers uit in een café, bar of club.

Een ideale eerste afspraak duurt volgens de deelnemers aan het onderzoek twee tot vier uur. Eerdere relaties, politiek en religie zijn, zo blijkt uit het onderzoek, geen goed gespreksonderwerp tijdens een eerste afspraak. Ook vindt 80 procent van de ondervraagden het niet gepast om na een eerste afspraak meteen seks te hebben.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.