de juiste date vinden

Singles geven maandelijks 45 euro uit aan afspraakjes

Singles blijken weinig geld uit te geven aan hun speurtocht naar de ware liefde. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder vijfduizend vrijgezellen.

Singles geven maandelijks gemiddeld zo’n 41 euro uit aan afspraakjes. Daarnaast spenderen ze 4,30 euro aan het lidmaatschap van datingwebsites en entree voor speeddate evenementen, zo meldt de Daily Mail.

In 2011 gaven de singles nog ruim 28 euro uit aan een afspraakje en spendeerden ze voor een afspraak bijna 40 euro aan nieuwe kleding en de kapper. Toch geven de meer dan honderd miljoen Amerikaanse vrijgezellen jaarlijks in totaal nog steeds bijna zestig miljard euro uit in hun zoektocht naar een partner.

De meeste singles blijken vooral een partner te zoeken op gratis datingwebsites. Slechts 31 procent van de ondervraagden zegt afspraakjes te hebben gemaakt via datingwebsites waar voor lidmaatschap betaald moet worden.

Café

Een kwart van de ondervraagden leerde iemand kennen via een vriend of vriendin. Een kleine 8 procent leerde iemand kennen op het werk en 6 procent wisselde telefoonnummers uit in een café, bar of club.

Een ideale eerste afspraak duurt volgens de deelnemers aan het onderzoek twee tot vier uur. Eerdere relaties, politiek en religie zijn, zo blijkt uit het onderzoek, geen goed gespreksonderwerp tijdens een eerste afspraak. Ook vindt 80 procent van de ondervraagden het niet gepast om na een eerste afspraak meteen seks te hebben.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.