Singles genieten van zinnenprikkelende workshops in een romantisch Parijs

Nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen delen en elkaar beter leren kennen in een luxe, romantische ambiance. Dat waren de belangrijkste ingrediënten tijdens het affinities @ paris event op 15 en 16 mei. Initiatiefnemer Meetic, in Nederland beter bekend als Lexamore.nl, ontving in Parijs singles uit heel Europa om hen te laten genieten van enkele zinnenprikkelende workshops. Onder begeleiding van diverse experts werd er gekookt, wijn geproefd en deelgenomen aan een fotoshoot of geurenworkshop. Singlessite.nl was erbij en volgde de singles op de voet.

Dating of matchmaking?
Op vrijdagochtend druppelen alle winnaars van het affinities @ paris evenement binnen. Zij hebben het geluk door Lexamore.nl te zijn uitverkoren om in Parijs te komen genieten van luxe workshops. Lexamore.nl, onderdeel van het Franse Meetic, richt zich in tegenstelling tot datingsite Lexa.nl op serieuze lange termijnrelaties. Er wordt hier dan ook niet gesproken over daten, maar over matchen. Een uitgebreide persoonlijkheidstest waarin waarden, meningen en verwachtingen centraal staan legt de basis voor het uiteindelijke profiel. Nog een belangrijk verschil met de datingsite is dat men zelf bepaalt wanneer de profielfoto aan een match wordt getoond. Tot zover het concept. Hoe staat het inmiddels in de praktijk?

Liefde gaat door de maag
KookworkshopDe locatie van het evenement is schitterend. Het prachtige hotel in een chique gedeelte van Parijs ademt in alles luxe en comfort uit. En dat alles in de stad van de romantiek. Aan de omgeving zal het dus niet liggen. Nu maar eens kijken wat de singles hiervan vinden. Een mengelmoes van talen, onzekere blikken en een ietwat afwachtende houding zijn kenmerkend voor de eerste momenten. Onder toeziend oog van rollende camera’s, felle lampen en journalisten met pen en papier in de aanslag schuift men ietwat zenuwachtig aan een van de gereedstaande tafels. Samen met een Franse topkok gaan ze van start met de eerste workshop van die dag: koken. Liefde gaat door de maag, en gezamenlijk een culinair hoogstandje bereiden leidt ook lekker af van de eigenlijke reden waarom ze hier zijn: single en serieus op zoek naar een partner.

Relatieverwachtingen
SabrinaTerwijl er door de singles volop wordt gesneden, gehakt en gewokt benaderen de journalisten enkele van de deelnemers. Ook wij gaan maar eens op zoek en schuiven aan bij de Nederlandse Sabrina, 31 jaar en moeder van een elfjarige dochter. Waarom heeft zij zich eigenlijk ingeschreven bij Lexamore.nl en wat zijn haar verwachtingen? Sabrina vertelt; “na heel wat jaartjes alleen te hebben doorgebracht ben ik nu echt klaar voor een serieuze relatie. Ik hoop iemand te vinden die bereid is tot diepgang, verantwoordelijkheidsgevoel heeft en echt voor een gezamenlijke toekomst wil gaan”. Op de vraag of ze al een afspraakje heeft gehad zegt ze; “ik heb wel verschillende matches ontvangen maar daar zat helaas nog niemand bij waarmee ik wilde afspreken. Het valt natuurlijk ook niet mee. Enerzijds ben ik meer dan ooit klaar voor geborgenheid en vastigheid, anderzijds merk ik dat ik met de jaren ook steeds kritischer ben geworden. Iemand moet niet alleen van mij gaan houden, maar ook om mijn dochter gaan geven en dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend”. Toch gelooft ze oprecht dat er een moment komt waarop ze een nieuwe partner in haar leven kan verwelkomen. Zelfs een internationale klik hier in Parijs sluit ze niet uit. Al is het voornaamste doel dit weekend genieten en plezier maken. 

Ook Gert, 50 jaar en een van de Nederlandse winnaars geniet zichtbaar van het hele gebeuren. Hoewel hij ook nog geen afspraakje heeft gehad via de website heeft hij in dit concept meer vertrouwen in een gewone datingsite. Gert zegt: “er is meer in het leven dan snelle contacten opdoen. Zeker wanneer je al wat ouder bent en wat meer levenservaring hebt ga je uiteindelijk toch voor die serieuze relatie en niet voor een snelle date”. Ook hij verwacht dat er uiteindelijk een interessante dame op zijn pad zal komen. En dat is nog niet zo gek gedacht. De gemiddelde leeftijd van de leden van Lexamore.nl ligt namelijk ook een stukje hoger dan bij datingvariant Lexa.nl. Met de intenties van de aanwezigen blijkt ook niets mis te zijn. Zou er hier in Parijs dan toch nog wat moois opbloeien?

Zinnenprikkelende workshops
Fotoshoot - ParijsNadat de singles genoten hebben van hun zelfgemaakte culinaire hoogstandjes volgen de workshops elkaar in een hoog tempo op. In de middag worden ze voorgelicht over de impact van verschillende geuren en laten ze zich vereeuwigen door een professionele fotograaf in een zelfgekozen outfit. Met rekken vol kleding plus visagisten en kapsters in de startblokken worden er prachtige foto’s gemaakt die aan het eind van de dag worden uitgereikt. De sfeer is aan het eind van de middag beslist losjes en vrolijk te noemen en tijdens de workshop wijnproeven aan het begin van de avond wordt er enthousiast samengewerkt. Er ontstaat zowaar een heus groepsgevoel. Hoewel.. de taalbarrière gooit hier en daar wat roet in het eten. Niet iedereen is het Engels of Frans voldoende machtig, dus zij blijven aangewezen op contact met hun eigen landgenoten. De avond wordt afgesloten in de bar onder het genot van een jazzworkshop. Na afloop vertrekt vrijwel iedereen moe maar voldaan naar hun hotelkamer voor een welverdiende nachtrust.

 

Toegevoegde waarde
Tijdens het ontbijt de volgende ochtend zien we blije gezichten en horen we enthousiaste verhalen. De deelnemers hebben enorm genoten van de workshops en hoewel er zich geen romantische ontwikkelingen hebben voorgedaan was het wel een bijzondere ervaring. Opmerkelijk is dat iedereen zich erg bewust is van het feit dat het in ‘real life’ ontmoeten zoveel meer toevoegt dan alleen een profiel met foto op je computerscherm. Aan iemands blik, voorkomen, gedrag en manier van praten merk je zoveel sneller of hij of zij bij je zou kunnen passen. Rijst de vraag of Lexamore.nl dan wel een toegevoegde waarde heeft?

Ondernemen & ontmoeten
ParijsVoor singles vanaf een jaar of 35 die op zoek zijn naar een serieuze relatie biedt het zeker mogelijkheden. Met de persoonlijkheidstest als uitgangspunt en het feit dat inschrijven bij Lexamore.nl nu eenmaal meer tijd en geld kost dan bij een datingsite maakt dat de deelnemers bereid zijn om echt te investeren in een toekomstige relatie. Besef wel dat als er sprake is van een match je er goed aan doet om op korte termijn met elkaar af te spreken. Alleen dan kom je er achter of de persoon in kwestie niet alleen digitaal maar ook in het echte leven bij je past. Het evenement in Parijs heeft laten zien dat elkaar ontmoeten en het delen van gemeenschappelijk ervaringen een prachtige manier is om elkaar beter te leren kennen. Dus wijk eens af van het geijkte pad, ga samen koken, neem je jeu de boules ballen mee naar het park, doe een rondje museum of pak gewoon een borrel. En mocht de vonk overslaan, dan is een weekendje naar het romantisch Parijs zeker een aanrader.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?