Uit een enquête van datingsite PARSHIP blijkt dat het volgen van een streng dieet een ware afknapper kan zijn bij een toekomstige partner. Bovendien hebben veganisten en fast food junkies de minste kans om een partner te vinden.

Singles geloven niet in het nauwgezet tellen van calorieën en strenge diëten: 38 procent neemt bij een toekomstige partner een paar kilo extra voor lief. Vooral vrouwen vinden het niet belangrijk dat hun Mr. Right strak in zijn lijf zit. Maar voor vrouwen daarentegen is het wat lastiger: bijna 1 op de 3 mannen wil een slanke partner en zou zijn geliefde zelfs een dieet aanraden.

Alleen groenten of ook hamburgers?
Gecompliceerde dieetwensen of ingewikkelde voorkeuren wat betreft voeding bemoeilijken de kans op een partner, blijkt uit de enquête. Zo vinden vrijgezelle mannen (32%) een vrouw die een veganistisch dieet volgt het minst aantrekkelijk en een groot deel (40%) van de vrijgezelle vrouwen vindt een man die zich elke dag volstopt met hamburgers met patat een ware verschrikking. Een derde van de respondenten geeft aan dat het hun niets kan schelen wat hun toekomstig partner zou eten.

Wat eten singles het liefst?
De respondenten scharen zich veelal onder het kopje “alleseters` (mannen: 55 procent, vrouwen: 39 procent) of ze vallen in de categorie “gezonde, biologische voeding” (mannen: 27 procent, vrouwen: 48 procent). Tien procent van de mannen claimen `door en door vleeseter` te zijn tegenover een magere 2% van de vrouwen.