Singles geloven in ware vakantieliefde

95 procent van de singles in Nederland en België kan zich een vakantieliefde voorstellen. De meerderheid gelooft zelfs dat de mogelijkheid bestaat om tijdens een vakantie échte liefde te vinden. Dat kan worden opgemaakt uit een enquête van eDarling in samenwerking met online platform voor privé-accommodaties Wimdu, onder 120 alleenstaanden.

De vakantiebestemming van singles is…?
Een relaxte zonvakantie voornamelijk aan het zwembad of op het strand blijft een populaire keuze als vakantiebesteding, zeker onder single vrouwen; 36% kiest een strand- of zwembadbestemming om hun vakantie door te brengen. 30% van de single mannen kiezen instinctief voor een vakantie in de natuur en 25% in een andere avontuurlijke omgeving. Vermoedelijk heeft het verschil in bestemmingsvoorkeur invloed op de mate waarin singles liefde vinden op vakantie.

De situaties waar singles elkaar wel leren kennen
De georganiseerde tour en het strand/zwembad behalen een gedeelde eerste plaats als het gaat om de gelegenheid waar singles elkaar ontmoeten, beide 34%. De bronzen medaille gaat naar de bar- of clubsituatie om nieuwe mensen te ontmoeten met 22%.
Ook bij de kennismakingsituaties kunnen we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen. Vooral mannen (30%) verkiezen uitgaan in clubs en bars als favoriete plek om nieuwe contacten op te doen, tegenover een kleine 12% van de vrouwen.

Flirtstrategieën van de Nederlandse single
De traditionele trends lijken zich voort te zetten als het om flirten gaat. Het merendeel van de mannen nodigt zijn flirtpartner uit voor een drankje of diner; 56%. Van alle ondervraagden zeggen ruim twee op de vijf singles deze methode te hanteren om een flirt te starten. Eten en drinken blijven hiermee de meest favoriete tactiek om je flirt beter te leren kennen. Op een tweede plaats komt een compliment maken en als derde is hulp aanbieden populair. Wil je origineel zijn? Probeer dan voorgaande methodes te vermijden.

Het overgrote deel van de singles blijkt open te staan voor een vakantieliefde. Opvallend is dat bijna alle ondervraagden geloven in echte liefde tijdens de vakantie, maar dat de helft nog nooit een vakantieliefde heeft gehad. De boodschap aan singles is duidelijk: Flirten op vakantie wordt beloond!

Er werden 120 leden van eDarling ondervraagd, daarvan 58 vrouwen en 62 mannen.

De Enquete is afgenoemen in juni 2013.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten