tevreden man

Singles gaan voor date met blauwe ogen en een hond

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt, maar de Nederlandse singles hebben wel degelijk hun voorkeur. Bij de mannen zijn het sportieve blonde doktersassistentes met blauwe ogen die hun hart sneller laten kloppen. De vrouwen gaan liever voor een man met een eigen bedrijf, een donkere bos haren en blauwe ogen waarin ze kunnen verdrinken. Een hond als huisdier doet het goed bij mannen én vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van Lexa.nl. 

Man kiest voor reislustige doktersassistente met hond

De Nederlandse single man kiest het liefst voor een vrouw met blonde haren en blauwe ogen. De doktersromans komen ook niet zomaar uit te lucht vallen: de doktersassistente is het meest gewilde beroep bij hun ideale vrouw. Een sportieve vrouw doet het ook goed bij de heren, één op de vijf mannen geeft dan ook de voorkeur aan een atletisch gebouwde dame. En houdt ze van muziek, reizen en sporten en heeft ze een hond als huisdier? Dan is het plaatje helemaal compleet.

Vrouw gaat voor normale, ondernemende man

Vrouwen gaan het liefst op date met een ondernemer met kort bruin haar en blauwe ogen. De ideale man heeft bij voorkeur een hond, maar ook mannen met paarden (8,5%) of vissen (8,5%) zijn populair. Verrassend genoeg geven vrouwen eerder de voorkeur aan een man met een normaal postuur dan een gespierde hunk. Een groot deel van de dames wil een man die houdt van koken of uiteten gaan. De liefde van de vrouw gaat dus door de maag!

Singles concentreren zich op ogen en glimlach

Waar letten we op als we een potentiële partner ontmoeten? Wie denkt dat mannen als eerste naar de borsten of billen kijken, heeft het mis. Bij één op de vijf mannen gaat de blik namelijk direct naar haar ogen, en bij een even groot aantal valt de glimlach van een vrouw meteen op. Opvallend is dat heren vaker de spieren van een vrouw (7,8%) checken dan haar borsten (6%).

ideale date

Hoewel de meeste vrouwen ook eerst de ogen en glimlach van een man bekijken, probeert een groot deel ook in te schatten of hij een beetje goed zal kunnen zoenen. Één op de 10 kijkt namelijk als eerste naar de mond van een man. Na zijn gezicht te hebben bekeken probeert 6,8% iets af te lezen aan de handen van hun potentiële date.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam