kerstborrel kantoor

Singles flirten graag op de jaarlijkse kerstborrel

Een meerderheid van de singles vindt het geen probleem om op een bedrijfsfeestje met collega’s te flirten. Menig single man sluit ook een onenightstand niet uit.

Jaarlijkse kerstborrel

Bij veel werkende singles staat het al in de agenda: de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Ruim driekwart van de singles is niet vies van een kleine flirt met collega’s. Slechts een kwart van de singles vindt toenadering van collega’s ongepast. Dit blijkt uit recent onderzoek van PARSHIP onder ruim 2500 leden.

Mannen hebben andere flirt-grenzen dan vrouwen

Uiteraard kent men ook grenzen wat betreft flirten met collega’s. Een klein deel van de respondenten geeft aan een probleem te hebben met een ‘flirterige’ conversatie, intens oogcontact of een intieme dans met een collega. Meer dan de helft geeft aan dat flikflooien, kussen of een onenightstand te ver gaat. Opvallend is dat mannen (46 procent) aanzienlijk minder problemen hebben met een collegiale onenightstand dan vrouwen (68 procent).

Flirten met de baas

Wie droomt over een amoureuze flirt met zijn of haar baas, moet hier toch nog even goed over nadenken. Ruim een vijfde van de singles vindt flirten met de baas echt niet kunnen. Waarbij de vrouwelijke singles overigens iets ruimdenkender zijn dan mannen.

De resultaten in een oogopslag

Vraag: Het is alweer bijna kerst en tijd voor de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Vindt u het gepast om te flirten met collega’s op de kerstborrel?

– Ja, dat is prima. (Totaal 18%, mannen 20%, vrouwen 15%)
– Ja, dat is in zekere mate geen probleem. (Totaal 28%, mannen 30%, vrouwen 27%)
– Deels. (Totaal 30%, mannen 30%, vrouwen 31%)
– Dat is ongepast. (Totaal 19%, mannen 16%, vrouwen 21%)
– Nee, dat is onprofessioneel (Totaal 5%, mannen 4%, vrouwen 6%)

Vraag: U heeft aangegeven het niet erg te vinden om met collega’s te flirten op de kerstborrel. Hieronder een aantal manieren om te flirten met uw collega. Welke gaan volgens u te ver?

– Onenightstand (Totaal 57%, mannen 46%, vrouwen 68%)
– Flikflooien (Totaal 52%, mannen 46%, vrouwen 59%)
– Flirten met de baas (Totaal 21%, mannen 25%, vrouwen 18%)
– Kussen (Totaal 21%, mannen 21%, vrouwen 21%)
– Intens oogcontact (Totaal 8%, mannen 8%, vrouwen 8%)
– Intiem dansen (Totaal 7%, mannen 8%, vrouwen 6%)
– Een flirterig gesprek (Totaal 6%, mannen 8%, vrouwen 5%)
– Ik vind alle manieren van flirten gepast (Totaal 7%, mannen 10%, vrouwen 3%)

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.