singles smakken date

Singles ergeren zich aan smakken tijdens date

Lekker een hapje eten tijdens je eerste date? De romantiek is ver te zoeken als je tafelgenoot zit te smakken want dit is de grootste irritatie onder singles. Dit blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa onder 1500 vrijgezellen.

Afknapper

Lexa voelde ruim 10.000 singles aan de tand, waaronder 1500 in Europa, over irritaties tijdens hun eerste afspraakje. Meer dan de helft van hen blijkt het ontzettend irritant te vinden als zijn of haar tafelgenoot geluid maakt tijdens het nuttigen van een maaltijd. Hoewel misschien goed bedoeld, het bestellen voor de ander wordt ook als een heuse afknapper gezien. Meer dan de helft van de vrouwelijke singles is hier niet van gediend en krijgt er de kriebels van.

Diner

Zelf koken voor een eerste afspraakje wordt ook graag gedaan door de Nederlandse singles. De keus valt bij 43 procent op een gerecht met een goed stukje varkens- rundvlees, kip of vis. Dit wordt gecombineerd met verse groenten. Een driegangendiner komt met 31 procent op een derde plaats. Tijdens een dat letten de singles goed op de gerechtenkeuze en de tafelmanieren van de ander. Bij 89 procent van hen geven deze punten de doorslag om te bepalen of de date een succes was.

Als er voor 1 persoon gekookt moet worden dan kiest de single het liefst voor een maaltijdsalade. Dit wordt gezien als het ultieme singles-gerecht.

Op Singlessite tref je ook een aantal lekkere, snelle recepten aan 1 persoon.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.