ontmoet singles

Singles drinken meer dan mensen met een relatie

Singles drinken meer alcohol dan mensen in een relatie. Uit onderzoek blijkt dat singles duizenden euro’s per jaar meer aan alcohol uitgeven dan mensen in een relatie. Hoe komt dat? Drankdozijn zocht het uit.

Budget vrijgezellen

Uit een onderzoek naar 2000 Britten tussen de 13 en 30 jaar bleek dat de gemiddelde vrijgezelle Londenaar rond de £5,772 (€6.473,03) meer uitgeeft dan de bezette inwoners. Dat is ongeveer € 168,- per week. Mensen in een relatie geven ongeveer € 44,- per week uit.

Eten & drinken

En waar geven ze dat precies aan uit? Afhaalrestaurants, restaurants en stapavonden zijn de drie topuitgaven voor singles, dicht gevolgd door kleding. En uit het onderzoek blijkt ook dat singles meer geld uitgeven aan alcohol.  De onderzoekers ontdekten dat singles drie keer zoveel drinken als mensen met een partner. Ze geven gemiddeld € 50,- per week uit aan drank, mensen een relatie geven maar € 19,- per week uit aan drank.

Met je date een drankje doen

Het leven van een single ziet er natuurlijk anders uit dan mensen die een relatie hebben. Het gebruik van Tinder om die ene leuke persoon aan de haak te slaan, brengt je in de gelegenheid om samen gezellig even een drankje te doen. De vrijdag en zaterdag uitgaan met de kans een leuk persoon tegen het lijf te lopen dat is uiteraard ook niet gratis.

Gulle singles

Waar mensen in een relatie de rekeningen vaak door twee kunnen delen, is die optie er voor singles er niet. Vaak betaalt bij de eerste ontmoeting de één of de ander de rekening uit beleefdheid. Dus misschien kan je beter stellen dat gulle singles in verhouding meer geld kwijt zijn aan een avondje uit.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.