happy valentine

Singles draaien er niet omheen

Single Nederland zit in spanning, Valentijn staat voor de deur! Reden voor online datingsite Relatieplanet.nl om onder ruim 5.000 singles te onderzoeken hoe zij deze dag beleven. En wat blijkt? 14 februari is ‘hot & happening’!

Single Nederland vol verwachting

Op Valentijnsdag checkt single Nederland verwachtingsvol zijn/haar verschillende inboxen op nieuwe berichtjes.  Een traditioneel kaartje per post is daarbij veruit favoriet. Met afzender welteverstaan, want anoniem op afstand blijven is niet meer van deze tijd. Singles gaan voor een directe coming out! Singles draaien er niet meer omheen! Valentijnsdag is, míts men de juiste voorbereidingen treft, dé uitgelezen kans op een date. Relatieplanet.nl bracht daarom alvast de Valentijns do’s & don’ts in kaart.

Valentijnsboodschap per kaart favoriet

Ruim 90% van de singles hoopt vurig op een Valentijnsboodschap en dan het liefst in de vorm van een kaartje via de post. Ruim de helft zegt zelf iets te gaan sturen met Valentijn. Het Valentijnskaartje wordt het meest romantisch gevonden, omdat iemand er dan echt moeite voor heeft gedaan. Zij vinden een geschreven liefdesboodschap (43,1%) meer persoonlijk dan een sms, whatsapp-bericht of een mail (9,6%). Wél blijkt dat bijna vier op de tien singles op Valentijnsdag vaker zijn/haar online (dating)profiel of telefoon checkt om te kijken of ze al berichtjes hebben. De brievenbus online wordt ook een keertje extra gecheckt.

Anonieme Valentijnskaart ‘not done’

Het Valentijnskaartje is weer helemaal terug van weggeweest, maar de anonieme afzender is passé. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat zowel verliefde verzenders (55,4%) als opgewonden ontvangers (69,6%) liever de afzender op de kaart zien staan. Allereerst wil men graag weten met wie ze te maken hebben en daarnaast willen ze snel actie kunnen ondernemen om te laten horen dat de liefde wederzijds is.

Warmdraaien voor Valentijn: tips en afknappers

Ook in de periode voorafgaand aan Valentijn laat vrijgezel Nederland niks aan het toeval over. Zo geven singles alvast subtiele hints aan degene van wie ze graag iets zouden ontvangen, want iets horen van de verkeerde aanbidder wordt gezien als één van de grootste Valentijnafknappers. Ook gaan Valentijnloze singles zelf extra hard op zoek naar mogelijke nieuwe kandidaten om te kunnen verrassen met hartverwarmende liefde. De online profielen worden afgestruind voor mogelijke Valentijns en het eigen profiel wordt 14 februari-proof gemaakt met nieuwe, aantrekkelijke foto’s.

Valentijntips top 5

1. Stuur ouderwets een Valentijnskaart
2. Zet je naam op de kaart!
3. Check je online (dating)profiel voor mogelijke Valentijns
4. Serveer een Frans ontbijtje, singles zijn hier dol op!
5. Neem je Valentijnsdate mee uit eten

Valentijnafknappers top 5

1. Niks horen op Valentijnsdag (27,5%)
2. De verkeerde aanbidder aan je voeten hebben liggen (25,6%)
3. Alleen zitten met Valentijn (19,7%)
4. Uit eten gaan met een vriend(in) die niet je date is (10,3%)
5. Pikant lingeriesetje ontvangen (6,4%)

Overige feiten uit het onderzoek:

1. Voor singles die géén geheime aanbidder hebben, blijkt naast ‘moeders’ ook de collega favoriet om te verwennen met Valentijn. Vooral vrouwen doen dit. Mannen sturen, na hun moeder, het liefst de buurvrouw een Valentijnsboodschap.

2. Op Valentijnsdag worden mannen (26,4%), liever dan vrouwen (16,2%), graag face-to-face verrast. Ook laten mannen (26,2%) zich, meer dan vrouwen (9,6%), makkelijker verleiden op 14 februari.

3. Groningse singles smelten het meest weg bij Boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw (22,8%), terwijl deze Hollandse hunk in zijn eigen provincie (Noord-Holland) met 13,8% een stuk minder populair is.

4.  Niet diezelfde populaire Boer Tom, maar Barry Atsma nog steeds aan de top staat van de meest begeerde vrijgezelle mannen. Barry wordt gevolgd door Rick Engelkes en dan komt Tom.

5. Op Valentijnsdag gaan Utrechtse singles sneller sexier gekleed om de kans op een date te vergroten, de nuchtere Friese single maakt minder gebruik van deze tactiek.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.