China Light

Singles Day verbreekt alle records

Singles Day, het event voor alleenstaande Chinezen dat jaarlijks op 11 november wordt gehouden, staat al jarenlang bekend als dé grootste online verkoopdag. En het zijn al lang niet meer de Chinese singles die jagen op de grote hoeveelheid kortingsacties.

Koopjesdag voor singles

Singles Day, in 2009 in het leven geroepen door Alibaba zelf, was oorspronkelijk bedoeld als een tegenhanger van Valentijnsdag waarop alleenstaanden iets leuks voor zichzelf kopen. En Singles Day wordt steeds populairder zo blijkt want zowel e-commerce concern Alibaba als concurrent JD.com heeft al voor het middaguur records verbroken op Singles Day.

Verkooprecords

Alibaba kondigde even voor twaalf uur ’s middags (Chinese tijd) dat er in totaal voor meer dan 57,1 miljard yuan (8,34 miljard euro) was gekocht via de site. Daarmee werd halverwege de dag het verkooprecord van vorig jaar al verbroken. Concurrent JD.com maakte geen geldbedragen bekend, maar liet wel weten dat het rond het middaguur het totale aantal orders van vorig jaar al had verbroken.

Miljarden

Vorig jaar werd een omzet van omgerekend 9,3 miljard dollar gerealiseerd alleen al via het platform van Alibaba, met als belangrijkste markten Taobao en Tmall. Er werden toen 50.000 nieuwe auto’s verkocht en 1,2 miljoen huishoudelijke apparaten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.