cadeau vrouw eigen belang

Singles Day nog geen echte hit in Nederland

Nederland loopt nog niet echt warm voor Singles Day, het uit China overgewaaide koopjesfestijn. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder ruim duizend Nederlanders van achttien jaar en ouder dat onderzoeksbureau Markteffect uitvoerde in opdracht van herenmodeketen Only for Men.

Singles Day

Singles Day is op 11 november. De dag is in de jaren negentig bedacht door alleenstaande studenten in China die Valentijnsdag verafschuwden. Omdat 11 november uit vier enen bestaat (11/11), werd voor deze datum gekozen om het alleen zijn te vieren.

Kortingen

De Chinese webwinkel Alibaba biedt op deze dag producten aan met grote kortingen en vaart daar wel bij. Vorig jaar boekte het een recordomzet van 31 miljard dollar. Ook in andere landen doen steeds meer winkels mee aan deze dag, die vergelijkbaar is met Black Friday – de vrijdag na Thanksgiving. Maar Black Friday is in Nederland met tachtig procent een veel bekender begrip dan Singles Day (veertien procent). Van de Nederlanders die wel bekend zijn met Singles Day zegt zeventig procent hier niet mee bezig te zijn.

Uitstelgedrag

Dat Singles Day hier niet echt leeft, blijkt volgens de onderzoekers ook uit het feit dat slechts twee procent zegt de aankopen uit te stellen tot deze dag. Bijna één op de drie Nederlanders die Singles Day kennen, zegt wel van plan te zijn om dan iets te gaan kopen. Gemiddeld denkt men 74 euro uit te geven, vooral op het gevbied van computers en elektronica of mode, schoenen en sieraden.

Bron: retailtrends

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!