dumpen

Singles checken online profiel voor eerste date

Britse singles gaan akkoord met een eerste date als ze eerst het online profiel van de persoon in kwestie hebben gecheckt en hebben goedgekeurd. Dit blijkt uit onderzoek van datingwebsite Female First onder 2.000 vrijgezelle volwassenen naar online dategewoontes. Van de 3 willen er 2 niet eens op date als ze op het profiel iets vonden wat ze niet leuk vinden.

Profielfoto alles bepalend

De mensen die in het verleden weleens zijn afgeknapt op een online profiel, werd gevraagd naar de reden. Wat ik als fotograaf zo logisch vindt is dat de profielfoto het meest bepalend is. Het niet hebben van een leuke foto was bij 41 procent al genoeg reden om af te knappen. Vervolgens was het gebrek aan humor, het vertonen van agressief gedrag online, het openbaar flirten via je profiel met anderen en het te open zijn, redenen om af te haken.

Dubbelcheck

Bijna de helft van de mensen die een date willen,  checkt na de eerste indruk ook nog of ze via een zoekmachine meer  over de potentiële date kunnen vinden. Er wordt dan vooral gevreesd dat er feiten te vinden zijn van negatief gedrag.

Online datingprofiel

Het is verbazend dat er zoveel singles zijn die eigenlijk niet tevreden zijn over hun persoonlijke profiel. Ze zijn kritische en vinden vaak dat ze niet aantrekkelijk genoeg overkomen. De reden daarvan is vaak de te grote hoeveelheid te vrolijke foto’s in beschonken toestand.  Ik zou toch denken dat het aanpassen van je profiel iets is wat je zelf kunt en moet doen. Ga er voor zitten of vraag een vriend of vriendin je te helpen een verbetering aan te brengen.

Kwestie van effectiviteit

Het is zeker  interessant dat zo veel mensen toegeven dat zij  iemand voor het toezeggen van een eerste date eerst online opzoeken. Een deel van ons leven speelt zich tegenwoordig online af, daarom is het niet erg verrassend dat het zo natuurlijk voelt om eerst iemands profiel te bekijken voordat je een date aandurft. Dit gebeurt niet stiekem, omdat potentiële dates het van elkaar weten. Het is daarnaast een vorm van effectiviteit, om meer tijd te steken in een date met meer potenties en hogere verwachtingen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam