bonus uitrusten vakantie

Singles boeken voornamelijk verre reizen en zonvakanties

Singles reizen het liefst in de zomer en kiezen het vaakst voor een verre rondreis of zonnige strandvakantie. Zowel bestemming als reistype blijven de belangrijkste selectiecriteria, maar ook de single-status van de medereizigers mag niet worden uitgevlakt. Actieve en culturele reizen zijn bij de vrijgezellen ook in trek, dit in tegenstelling tot taalreizen en spirituele vakanties. Het gros van de alleenstaanden besteedt rond de 1000 euro aan een veertiendaagse reis. Dit blijkt uit cijfers van reismagazine Single2Travel.nl 

Favoriete singlereis

Bij het zoeken naar de ideale singlereis kijkt de single niet alleen naar de bestemming zo blijkt uit de enquête. Ook het type reis (sportief, relaxed, cultureel, actief) blijkt een zeer belangrijk criterium te zijn. Naast de verre rondreizen en strandvakanties doen ook de actieve en culturele reizen het goed. In totaal nemen zij 54 procent van de gewenste vakanties voor hun rekening. De single heeft duidelijk minder behoefte aan spirituele reizen, duikvakanties, kamperen of een taalvakantie. Creatieve vakanties doen het iets beter. De zomer blijft veruit de meest favoriete reisperiode (39%), gevolgd door het voorjaar (21%).

Vakantiecriteria & medereizigers

Naast selectiecriteria als bestemming en reistype, vindt 13 procent van de singles het ook belangrijk dat de andere reizigers in de groep daadwerkelijk single zijn. Zij zien liever geen alleengaanden mee komen die thuis nog een partner hebben zitten. Aan een afgebakende leeftijdsgroep wordt door 10 procent van de singles veel waarde gehecht evenals aan de prijs. Ook duidelijke informatievoorziening voorafgaand aan de reis wordt vinden ze belangrijk. Een gelijke M/V verdeling is voor 7 procent een essentieel criterium tijdens de selectie maar over het opleidingsniveau van de medereizigers maakt slechts 3 procent zich druk.

Prijs en toeslag

Wat is de single zoal bereid te betalen voor een veertiendaagse vakantie? Zo’n 36 procent heeft tussen de 1000 en 1500 euro over voor een groepsreis van twee weken. Zij worden op de voet gevolgd door nog eens 35 procent die zegt tussen de 500 en 1000  te willen spenderen. Aan budgetreizen is duidelijk ook behoefte want 10 procent wil maximaal 500 euro uitgeven. In het duurdere segment heeft 4 procent tussen de 1500 en 2000 euro over voor een singlereis en nog eens 5 procent kan het zich permitteren om een vakantie te boeken van boven de 2000 euro. De eenpersoonskamertoeslag is voor 8 procent van de singles nog altijd een doorn in het oog en veelal een reden om verder te kijken.

Tegenvallers

De organisatie en begeleiding tijdens de singlereizen behoeft volgens 12 procent van de ondervraagden nog wel enige verbetering. Zij vonden dit het vaakst tegenvallen. Bij een overige 11 procent viel het soort medereizigers niet in de smaak en ook de leeftijdsverhouding binnen de groep kon eenzelfde percentage niet bekoren. Verder was volgens 10 procent van de geënquêteerden de M/V verhouding in de groep niet op orde. Het minste kritiek kwam er op de bestemming, die voldeed bij vrijwel iedereen aan de verwachtingen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!