vakantie heimwee

Singlereizen voor beginners

Nou, je bent (weer) single en de vakantie is in aantocht. Wat doe je? Thuisblijven is natuurlijk een optie, maar om echt even je zinnen te verzetten in een andere omgeving is op vakantie gaan een aantrekkelijker alternatief. Ben je altijd samen met je partner op vakantie geweest dan is de eerste keer op vakantie als single even wennen.

Om je over je drempelvrees heen te helpen hebben we een korte handleiding voor je gemaakt:

Singlereizen voor beginners

  1. Waar ga je heen? Heb je nog een bestemming in gedachten waar je altijd al eens naar toe wilde? Misschien dat je partner dit niet zo zag zitten, of het is er tijdens de relatie gewoon niet van gekomen. Het goede nieuws is dat je daar nu geen rekening meer mee hoeft te houden. Je bent zo vrij als een vogeltje, dus ook als het over het uitkiezen van je vakantie gaat. Ga ergens heen waar je nog niet eerder bent geweest en waar geen, positieve of negatieve herinneringen aan kleven.
  2. Kijk goed naar jezelf. Want vol overmoed een rugzak kopen en opeens de halve wereld rondtrekken in je uppie klinkt misschien heel stoer maar ben je daar wel het type voor? Je hoeft jezelf voor niemand te bewijzen en het doel van op vakantie gaan is ontspannen en genieten! Bedenk dus eerst in welke omgeving en setting jij echt in staat bent om volop te genieten van alle nieuwe indrukken.
  3. Single of samen? Dat je single bent betekent niet zeggen dat je dan veroordeeld bent om alleen op vakantie te gaan. Er zijn echt heel veel leuke reisorganisaties die groepsreizen voor singles organiseren. Jouw medereizigers zijn leuke, enthousiaste, sociale en ondernemende mensen die al het moois dat ze op reis beleven graag met elkaar delen. Als je jouw sociale kring wil uitbreiden na de breuk is een singlereis een mooi begin.
  4. Korte reis. Heb je eenmaal besloten dat samen met andere singles reizen wel iets voor je is, dan doe je er goed aan om de eerste keer niet al te lang te gaan. Het blijft spannend om met een stel vreemden op vakantie te gaan. Een weekendje weg om van het concept te proeven is daarom geen overbodige luxe. Ten eerste ben je dan niet al te veel geld kwijt en mocht je het toch niet zo leuk vinden dan ben je binnen een paar dagen weer thuis. Geeft toch een ander gevoel dan wanneer je meteen een rondreis van drie weken door Thailand hebt geboekt…
  5. Bewust kiezen. Om van jouw eerste reiservaring als single een positieve te maken doe je er goed aan je te oriënteren zodat hetgeen je boekt ook echt bij jou past. Wil je een groot reisgezelschap of juist lekker klein, omring je je het liefst met hogeropgeleiden of maakt het je niet uit? Ben je een actief type op vakantie, hou je van zon, zee en strand, grootste feesten of meer van cultuur? Door bewust te filteren en te kiezen zorg je ervoor dat alle omstandigheden voor een heerlijke break optimaal zijn. De reiswijzer van Single2Travel is hiervoor een handig hulpmiddel.

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van jouw eerste singlevakantie. Laat je ons weten wat je hebt gekozen hoe het was? 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?