vakantie heimwee

Singlereizen voor beginners

Nou, je bent (weer) single en de vakantie is in aantocht. Wat doe je? Thuisblijven is natuurlijk een optie, maar om echt even je zinnen te verzetten in een andere omgeving is op vakantie gaan een aantrekkelijker alternatief. Ben je altijd samen met je partner op vakantie geweest dan is de eerste keer op vakantie als single even wennen.

Om je over je drempelvrees heen te helpen hebben we een korte handleiding voor je gemaakt:

Singlereizen voor beginners

  1. Waar ga je heen? Heb je nog een bestemming in gedachten waar je altijd al eens naar toe wilde? Misschien dat je partner dit niet zo zag zitten, of het is er tijdens de relatie gewoon niet van gekomen. Het goede nieuws is dat je daar nu geen rekening meer mee hoeft te houden. Je bent zo vrij als een vogeltje, dus ook als het over het uitkiezen van je vakantie gaat. Ga ergens heen waar je nog niet eerder bent geweest en waar geen, positieve of negatieve herinneringen aan kleven.
  2. Kijk goed naar jezelf. Want vol overmoed een rugzak kopen en opeens de halve wereld rondtrekken in je uppie klinkt misschien heel stoer maar ben je daar wel het type voor? Je hoeft jezelf voor niemand te bewijzen en het doel van op vakantie gaan is ontspannen en genieten! Bedenk dus eerst in welke omgeving en setting jij echt in staat bent om volop te genieten van alle nieuwe indrukken.
  3. Single of samen? Dat je single bent betekent niet zeggen dat je dan veroordeeld bent om alleen op vakantie te gaan. Er zijn echt heel veel leuke reisorganisaties die groepsreizen voor singles organiseren. Jouw medereizigers zijn leuke, enthousiaste, sociale en ondernemende mensen die al het moois dat ze op reis beleven graag met elkaar delen. Als je jouw sociale kring wil uitbreiden na de breuk is een singlereis een mooi begin.
  4. Korte reis. Heb je eenmaal besloten dat samen met andere singles reizen wel iets voor je is, dan doe je er goed aan om de eerste keer niet al te lang te gaan. Het blijft spannend om met een stel vreemden op vakantie te gaan. Een weekendje weg om van het concept te proeven is daarom geen overbodige luxe. Ten eerste ben je dan niet al te veel geld kwijt en mocht je het toch niet zo leuk vinden dan ben je binnen een paar dagen weer thuis. Geeft toch een ander gevoel dan wanneer je meteen een rondreis van drie weken door Thailand hebt geboekt…
  5. Bewust kiezen. Om van jouw eerste reiservaring als single een positieve te maken doe je er goed aan je te oriënteren zodat hetgeen je boekt ook echt bij jou past. Wil je een groot reisgezelschap of juist lekker klein, omring je je het liefst met hogeropgeleiden of maakt het je niet uit? Ben je een actief type op vakantie, hou je van zon, zee en strand, grootste feesten of meer van cultuur? Door bewust te filteren en te kiezen zorg je ervoor dat alle omstandigheden voor een heerlijke break optimaal zijn. De reiswijzer van Single2Travel is hiervoor een handig hulpmiddel.

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van jouw eerste singlevakantie. Laat je ons weten wat je hebt gekozen hoe het was? 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!