solo reis tips introvert

Singlereizen voor 50plussers, een enorme groeimarkt

Singles van boven de vijftig zoeken massaal naar vakanties met gelijkgestemden. Dit blijkt uit cijfers van online magazine Singlessite.nl dat een enorme toename constateert in de vraag naar dit type vakanties. Binnen de eerste twee maanden van 2014 werd de rubriek 50+ reizen meer dan 6000 keer bezocht.

De alleenstaande vijftigplusser heeft duidelijk weinig zin om alleen op reis te gaan. De behoefte om andere reiservaringen op te doen, nieuwe mensen te leren kennen en misschien zelfs wel een nieuwe liefde te ontmoeten staat duidelijk hoog op het verlanglijstje. In de datingindustrie zien we al een aantal jaar dat vooral de gespecialiseerde datingsites voor 50plussers een enorme groei doormaken. Zij hebben tijdig ingespeeld op deze trend.

Feiten

De reisbranche loopt nog een beetje achter de feiten aan. Alleen Kras Reizen, die van oudsher busreizen voor zestigplussers aanbieden, profiteert vanaf het eerste moment van deze trend. Het toch wat oubollige imago is inmiddels grotendeels verdwenen. Zeker nu ze behalve busreisjes naar Duitsland ook mooie, betaalbare singlereizen aanbieden naar tal van bestemmingen over de hele wereld. Ook Singlereizen.nl is een bron van inspiratie voor de reislustige single van middelbare leeftijd. De single vijftiger van nu weet hen dus uitstekend te vinden.

Specifieke doelgroep

Andere aanbieders in de reisbranche waaronder Sawadee, VillaVibes, Cirkel Vakanties en One2gether Travel, weren de vijftigers niet, maar richten zich ook niet expliciet op 50+ doelgroep. Reisgezelschappen in de leeftijd van 35-55 zijn eerder regel dan uitzondering. Een gemiste kans. Er komen steeds meer singles bij.  De vijftiger van nu is thuis op internet, vertrouwd met online aankopen en draait zijn of haar hand niet om voor een reisje meer of minder. Tel dit gegeven op bij de overduidelijke vergrijzing in ons land en zie daar, een enorme groeimarkt.

Reisaanbieders en zouden er goed aan extra aandacht te besteden aan singlevakanties voor vijftigers en zestigers. De vraag is er beslist, nu het aanbod nog.

Redactie Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!