reisinspiratie

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen voor singles lang niet meer zo vanzelfsprekend als ze altijd zijn geweest. Want kan je nog wel met een groep onbekenden op vakantie en waar ga je heen?

Vragen en onzekerheden

Is het daar op de gekozen vakantiebestemming wel veilig en wat als na boeking blijkt dat het land ineens op ‘oranje’ gaat? Omdat de situatie per land verschilt en ook ineens kan veranderen brengt dat heel wat onzekerheden met zich mee. Behalve mogelijke gezondheidsrisico’s zit je natuurlijk ook nog met het financiële aspect. Want wat gebeurt er wanneer een reis niet doorgaat? Krijg je je geld wel terug of moet je genoegen nemen met een voucher? Kortom…doe je er als single wel goed aan om in deze tijden een reis te boeken met andere singles? Of moet je jouw vakanties voorlopig maar in de ijskast zetten?

Goed inlezen

Eigenlijk valt of staat alles met jezelf goed voorbereiden en inlezen. Bedenk vooraf waar je naar toe wilt (land) en check eerst of dit wel mogelijk is op deze website van de overheid Zo ontdek je snel waar je wel/niet naar kunt reizen. Je wilt tenslotte na aankomst niet eerst twee weken in quarantaine voordat je je vakantie kunt aanvangen..  Dat geldt natuurlijk ook voor wintersport vakantieplannen. Met singles lekker skiën deze winter? Kijk dan even naar de corona-situatie en regels van dat land. Oostenrijk (geen apres ski dit jaar) Frankrijk (waar hele delen inmiddels oranje zijn) of geef je toch de voorkeur aan Italië?

Reisorganisaties singlereizen

De verschillende reisorganisaties die groepsreizen voor singles aanbieden helpen je ook een handje. Zo zie je bij VillaVibes bijvoorbeeld een heldere uitleg van de actuele situatie en ook wat er gebeurt met je geld / boeking wanneer het onverhoopt toch niet door kan gaan. Bij VillaVibes krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Ook bij Estivant is er een overzicht gemaakt van de verschillende maatregelen op de vakantiebestemmingen en welke regels er nu van toepassing zijn. Je krijgt bij annulering geen geld terug maar een corona-voucher wanneer de reis geannuleerd moet worden. Je leest er hier alles over. 

Ook bij reisorganisatie noSun staat duidelijk uitgelegd wat er gebeurt wanneer een door hen georganiseerde reis niet doorgaat. Ook bij noSun krijg je gewoon je geld terug, inclusief de boekingkosten.

Veilig gevoel

Zoals je ziet doen singlereisorganisaties veel moeite om jou een veilig gevoel te geven wanneer je bij hen je welverdiende vakantie boekt. Kan je bij de aanbieder van jouw keuze niets of heel moeilijk iets vinden over de regels en boekingsvoorwaarden omtrent corona, dan kun je beter even verder kijken.

Ons advies: gebruik je gezond verstand, lees je goed in over het land/locatie waar je heen wilt/gaat en kijk naar de annuleringsvoorwaarden van zowel de reisaanbieder als van je reisverzekering. Dat laatste is ook niet onbelangrijk, want mocht je onverhoopt toch ziek worden op je vakantie dan heb je die reisverzekering nodig! Heb je dat allemaal gedaan en zijn de risico’s te overzien? Boeken dan maar en vooral genieten van je hopelijk onvergetelijke reiservaring!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?