reisinspiratie
28 September 2020

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen voor singles lang niet meer zo vanzelfsprekend als ze altijd zijn geweest. Want kan je nog wel met een groep onbekenden op vakantie en waar ga je heen?

Vragen en onzekerheden

Is het daar op de gekozen vakantiebestemming wel veilig en wat als na boeking blijkt dat het land ineens op ‘oranje’ gaat? Omdat de situatie per land verschilt en ook ineens kan veranderen brengt dat heel wat onzekerheden met zich mee. Behalve mogelijke gezondheidsrisico’s zit je natuurlijk ook nog met het financiële aspect. Want wat gebeurt er wanneer een reis niet doorgaat? Krijg je je geld wel terug of moet je genoegen nemen met een voucher? Kortom…doe je er als single wel goed aan om in deze tijden een reis te boeken met andere singles? Of moet je jouw vakanties voorlopig maar in de ijskast zetten?

Goed inlezen

Eigenlijk valt of staat alles met jezelf goed voorbereiden en inlezen. Bedenk vooraf waar je naar toe wilt (land) en check eerst of dit wel mogelijk is op deze website van de overheid Zo ontdek je snel waar je wel/niet naar kunt reizen. Je wilt tenslotte na aankomst niet eerst twee weken in quarantaine voordat je je vakantie kunt aanvangen..  Dat geldt natuurlijk ook voor wintersport vakantieplannen. Met singles lekker skiën deze winter? Kijk dan even naar de corona-situatie en regels van dat land. Oostenrijk (geen apres ski dit jaar) Frankrijk (waar hele delen inmiddels oranje zijn) of geef je toch de voorkeur aan Italië?

Reisorganisaties singlereizen

De verschillende reisorganisaties die groepsreizen voor singles aanbieden helpen je ook een handje. Zo zie je bij VillaVibes bijvoorbeeld een heldere uitleg van de actuele situatie en ook wat er gebeurt met je geld / boeking wanneer het onverhoopt toch niet door kan gaan. Bij VillaVibes krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Ook bij Estivant is er een overzicht gemaakt van de verschillende maatregelen op de vakantiebestemmingen en welke regels er nu van toepassing zijn. Je krijgt bij annulering geen geld terug maar een corona-voucher wanneer de reis geannuleerd moet worden. Je leest er hier alles over. 

Ook bij reisorganisatie noSun staat duidelijk uitgelegd wat er gebeurt wanneer een door hen georganiseerde reis niet doorgaat. Ook bij noSun krijg je gewoon je geld terug, inclusief de boekingkosten.

Veilig gevoel

Zoals je ziet doen singlereisorganisaties veel moeite om jou een veilig gevoel te geven wanneer je bij hen je welverdiende vakantie boekt. Kan je bij de aanbieder van jouw keuze niets of heel moeilijk iets vinden over de regels en boekingsvoorwaarden omtrent corona, dan kun je beter even verder kijken.

Ons advies: gebruik je gezond verstand, lees je goed in over het land/locatie waar je heen wilt/gaat en kijk naar de annuleringsvoorwaarden van zowel de reisaanbieder als van je reisverzekering. Dat laatste is ook niet onbelangrijk, want mocht je onverhoopt toch ziek worden op je vakantie dan heb je die reisverzekering nodig! Heb je dat allemaal gedaan en zijn de risico’s te overzien? Boeken dan maar en vooral genieten van je hopelijk onvergetelijke reiservaring!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Grotere borsten door Pfizer-vaccin?

Opmerkelijk verhaal: naast de bekende bijwerken, zoals het verkrijgen van lichte...

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook...

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het...

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie