groepsreizen voor singles

Singlereizen doet zelfvertrouwen groeien

Als je relatie stuk loopt krijgt je zelfvertrouwen het vaak behoorlijk te verduren. Wist je dat op vakantie gaan met andere singles je zelfvertrouwen weer doet groeien? Hoe dat werkt lees je hier!

Resetten

Gevoelens van verdriet, pijn, boosheid en teleurstelling; ze horen helaas allemaal bij een relatiebreuk.  Zeker wanneer je het niet zag aankomen of de breuk niet op jouw initiatief heeft plaatsgevonden is het vaak een behoorlijk pijnlijke periode in je leven. Wat heb je gemist? Waarom heb je niet gezien dat het niet langer goed zat tussen jullie? Maar ook wanneer je na lang wikken en wegen besloten hebt om een einde aan de relatie te maken ga je door een periode van rouw. Afscheid nemen van een relatie is nooit eenvoudig simpelweg omdat je ooit heel veel van iemand gehouden hebt. Dus of je die knoop nou zelf hebt doorgehakt of die ander dat voor jou heeft gedaan; je moet opnieuw je draai vinden in dit leven. Even resetten, opladen en uiteindelijk weer door.

Luisterend oor

Er leiden vele wegen naar Rome en ook het verwerken van een relatiebreuk doet ieder op zijn eigen manier. De een leest het ene ‘zelfhulpboek’ na het andere, de ander stort zicht op een rebound en de derde richt zich op het werk en zoekt zoveel mogelijk afleiding om vooral het verdriet maar niet te hoeven voelen. Vaak is het een combinatie van ‘middelen’ die we aangrijpen om van dat nare gevoel af te komen. Je hartzeer verwerken door hierover te praten met anderen – of dit nou je best friends zijn of de psycholoog – is ook een beproefde en vaak succesvolle methode om je beter te voelen. Gedeelde smart is halve smart en van een luisterend oor knapt menigeen aanzienlijk op.

Zelfvertrouwen

Een heel belangrijk aspect na een relatiebreuk is het opvijzelen van je zelfvertrouwen. Want daar schort het bij menig nieuwbakken single nogal eens aan. Gedachten als ‘ben ik nog wel aantrekkelijk voor het andere geslacht’ of ‘ik ben inmiddels 40+ 50+ en heb kinderen dus wie wil mij nou nog’ horen er allemaal bij. Ook wanneer je eind 20 of begin 30 bent en geen kinderen hebt kan je enorm onzeker zijn nadat je relatie is stukgelopen. Het samen met gelijkgestemden (singles van je eigen leeftijd en met dezelfde vakantie interesses ) op vakantie gaan geeft je zelfvertrouwen beslist een boost omdat je je heel snel thuis voelt bij elkaar. Je zit tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje en hebt besloten een nieuw avontuur aan te gaan en er het beste van te maken.

  • Je zelfvertrouwen krijgt een boost op een singlevakantie omdat …
  • Je met mensen reist in dezelfde levensfase zitten en dat voelt snel vertrouwd
  • Mensen zijn vaak openhartiger wanneer ze op vakantie zijn en delen schept een band
  • Nieuwe vriendschappen sluiten gaat heel eenvoudig en dat is goed voor je zelfbeeld
  • Met deze – vaak toch spannende stap – laat je aan jezelf zien dat je bereid bent om niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk grenzen te verleggen.

Eerste stap

Een eerste stap naar meer zelfvertrouwen na je relatiebreuk is erkennen dat jouw leven er vanaf nu anders uitziet. Maar dat hoeft zeer zeker niet negatief te zijn. Een fijne vakantie boeken voor jezelf is een goede eerste stap naar een ander, nieuwe begin. Kies iets waar je altijd van hebt gedroomd, een bestemming waarvan je nooit dacht terecht te zullen komen. Stel je open, laat je verrassen en verwonderen. Zeker weten dat je als een ander mens thuis komt!

Bron: Single2Travel.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!