singlereis is geen datingresi

Singlereis is geen datingreis

Wanneer je intypt op google “reizen” en “singles” komt er geen einde aan de advertenties van organisaties die singlereizen aanbieden. Reisbureaus spelen goed in op het groeiende aantal singles. Het aanbod aan reizen voor alleenstaanden groeit enorm. Noem het echter geen datingreizen want dat zijn het niet.

Singlereis is geen datingreis

De komende jaren groeit het aantal singles explosief volgens de cijfers van het CBS. Nu telt Nederland 2,8 miljoen eenpersoonshuishoudens, in 2025 zal dat aantal gestegen zijn tot 3,3 miljoen. Daar spelen reisorganisaties op in. Een singlereis wordt gezegd gewoon een vakantie te zijn en geen datingreis. Maar als er iets gebeurt dat is dat wel fijn. De kans een leuk iemand tegen te komen is aanwezig. Er ontstaan vaak stelletjes. Soms al bij de kennismaking voorafgaand aan de reis.

Singlereis is voor kneuzen

Heb jij als single ook wel eens gedacht nooit met een single reis mee te gaan omdat die voor kneuzen is? Dan heb jij net als veel anderen singles ook een flinke hobbel moeten maken om wel zo’n reis te boeken. Maar met een man of twintig op reis, gezamenlijk eten en activiteiten doen, is een fijne manier van op vakantie gaan als je single bent.

Assortiment singlereizen is enorm

Het soort activiteit kun je zelf bepalen. Het assortiment is enorm. Natuurlijk zijn er de reguliere zonvakanties en wintersportreizen, maar je kunt ook denken aan tennis- of golfreizen of een reis naar Portugal om de salsa te leren dansen. Je hebt ook nog de meer of minder actieve vakanties en de singlereizen speciaal voor hoger opgeleiden. Voor niveau kun je voor kiezen, als je dat belangrijk vindt.

 Imago van zielig en eenzaam

Toen mensen zo’n 15 jaar geleden op singlereis gingen werd dit nog niet aan vrienden en collega’s verteld. Je kreeg dan het imago van zielig en eenzaam. Dat taboe is de afgelopen jaren verdwenen. Nu komen singles er openlijk voor uit dat ze op singlereis gaan. Deze mensen hebben ook gewoon vrienden, maar die kiezen er vaak voor om met hun geliefde op vakantie te gaan.

Zoektocht naar de liefde van je leven

De meeste singles zouden liegen wanneer ze zeggen niet iemand leuks te willen ontmoeten. Maar de zoektocht naar de liefde van je leven moet  nooit de motivatie zijn om een reis te boeken. Als je alleen maar daar mee bezig bent, dan heb je geen vakantie meer. Dat de vakantiegangers soms als single op reis gaan en niet als single terugkomen, is een prettige bijkomstigheid, maar met die insteek moet je nooit een reis boeken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!