dans vakantie

Singlereis geen garantie voor nieuwe relatie

Singles die afgelopen zomer een groepsreis hebben gemaakt in de hoop daar een nieuwe partner aan de haak te slaan zijn waarschijnlijk van een koude kermis thuis gekomen. De kans dat je aan een singlevakantie een partner overhoudt, is namelijk te verwaarlozen. Slechts 7 procent ontmoet zijn of haar nieuwe geliefde tijdens eens een vakantie met andere singles. Dit is gebleken uit een enquête van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Reisbeleving centraal
Dat bij singlevakanties de nadruk ligt op het gezamenlijk reizen en beleven en juist niet op het vinden van een partner is bij  80 procent van de ondervraagden zeer duidelijk. Zij pakken dan ook met geen enkele  verwachtingen de koffers in. Het openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen met eenzelfde (reis)interesse staat ben hen centraal. Sterker nog, ze zeggen zich in het geheel niet bezig te houden met het ontmoeten van een mogelijk nieuwe geliefde. Uiteraard hopen ze wel terecht te komen in een leuk, passend reisgezelschap.

Wel verliefd, geen relatie
Het is goed dat de meeste singles niet de verwachting koesteren om tijdens een singlevakantie een nieuwe partner tegen het lijf te lopen, want succes is gering. Toch zegt 21 procent van de ondervraagde singles hier voorafgaand aan de reis toch stiekem wel een beetje op te hopen. Hoewel er tijdens de singlereizen geregeld koppeltjes ontstaan (33%) en de deelnemende singles zelf ook wel eens verliefd worden (14%) vloeit hier in slechts 7 procent van de gevallen daadwerkelijk een relatie uit voort.

Tevreden single reizigers
Gelukkig hebben de meeste reislustige singles geen last van het idee dat ze alleen op reis gaan en alleen terugkeren. Ze blijken het juist zonder de druk om een date te scoren uitstekend naar hun zin te hebben. Meer dan de helft van de singles die al eens eerder met een groepsreis mee zijn geweest geven aan dit als zeer prettig te hebben ervaren. Zij zouden, zonder uitzondering, graag opnieuw kiezen voor dit type vakantie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!