dans vakantie

Singlereis geen garantie voor nieuwe relatie

Singles die afgelopen zomer een groepsreis hebben gemaakt in de hoop daar een nieuwe partner aan de haak te slaan zijn waarschijnlijk van een koude kermis thuis gekomen. De kans dat je aan een singlevakantie een partner overhoudt, is namelijk te verwaarlozen. Slechts 7 procent ontmoet zijn of haar nieuwe geliefde tijdens eens een vakantie met andere singles. Dit is gebleken uit een enquête van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Reisbeleving centraal
Dat bij singlevakanties de nadruk ligt op het gezamenlijk reizen en beleven en juist niet op het vinden van een partner is bij  80 procent van de ondervraagden zeer duidelijk. Zij pakken dan ook met geen enkele  verwachtingen de koffers in. Het openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen met eenzelfde (reis)interesse staat ben hen centraal. Sterker nog, ze zeggen zich in het geheel niet bezig te houden met het ontmoeten van een mogelijk nieuwe geliefde. Uiteraard hopen ze wel terecht te komen in een leuk, passend reisgezelschap.

Wel verliefd, geen relatie
Het is goed dat de meeste singles niet de verwachting koesteren om tijdens een singlevakantie een nieuwe partner tegen het lijf te lopen, want succes is gering. Toch zegt 21 procent van de ondervraagde singles hier voorafgaand aan de reis toch stiekem wel een beetje op te hopen. Hoewel er tijdens de singlereizen geregeld koppeltjes ontstaan (33%) en de deelnemende singles zelf ook wel eens verliefd worden (14%) vloeit hier in slechts 7 procent van de gevallen daadwerkelijk een relatie uit voort.

Tevreden single reizigers
Gelukkig hebben de meeste reislustige singles geen last van het idee dat ze alleen op reis gaan en alleen terugkeren. Ze blijken het juist zonder de druk om een date te scoren uitstekend naar hun zin te hebben. Meer dan de helft van de singles die al eens eerder met een groepsreis mee zijn geweest geven aan dit als zeer prettig te hebben ervaren. Zij zouden, zonder uitzondering, graag opnieuw kiezen voor dit type vakantie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!