Single? Zo ben of word jij financieel zelfstandig!

Single? Zo ben of word jij financieel zelfstandig!

Single zijn is niet wat iedereen ambieert, toch kan de situatie ontstaan dat je dit toch bent. Niets om je voor te schamen, al helemaal niet meer vandaag de dag. Toch brengt single zijn wel een extra druk met zich mee, zeker ook op financieel gebied. Waar partners op elkaar kunnen bouwen wanneer de financiële druk toeneemt, is dit in single situaties vaak niet het geval. En om nou meteen bij de eerste financiële tegenslag bij ouders, vrienden of buren aan te kloppen? Dat doen we ook liever niet. Het voelt toch als een zwaktebot en er zit wat schaamte omheen. Wanneer de nood echt hoog is, raden we je zeker aan dit wél te doen. Maar ook hier geldt; liever voorkomen dan genezen. Dus hoe jij als single je financiële zelfstandigheid verzekert? Dat staat in deze blog voor je op een rijtje.

Spreid je kansen

Speltip 1; spreid je kansen! Dit geldt zeker op financieel gebied. Allereerst is het goed om een gevulde spaarrekening te hebben. Niet om die dure vakantie af te kunnen tikken aan het einde van het jaar, maar om onvoorziene tegenvallers te kunnen bekostigen. Stel je komt onverhoopt thuis te zitten of je auto is stuk, het is dan fijn dat je de zekerheid hebt dat je het financieel een tijdje uitzingt of een nieuw exemplaar kunt kopen. Dit alles zonder dat je er een hap minder om hoeft te eten. Mocht je deze basis (aanrader is drie maanden je vaste lasten) op orde hebben, dan kun je overgaan naar het spreiden van je financiële kansen.

Maar welke financiële kansen?

Maar welke financiële kansen

De kansen liggen vandaag de dag voor het oprapen. Dit komt mede door de komst van het wereldwijde web. Met de komst van internet is beleggen in aandelen en crypto voor iedereen toegankelijk. Dit maakt dat iedereen een stukje financiële onafhankelijkheid kan vastleggen. Met lage spaarrentes en hoge inflatie is al je geld opsparen niet meer de slimste keuze. Slimmer is om je geld te verdelen over aandelen en crypto zoals Cardano. Wanneer je kijkt naar de Cardano koers dan zul je al snel zien dat die nu niet heel hoog is, maar wel potentie biedt voor de toekomst. Net als Ethereum en Bitcoin is dit een betrouwbare munt gebleken, maar wel met iets minder hype eromheen.

Kortom, zorg er als single voor dat je je financiële basis eerst op orde hebt door middel van spaargeld om vervolgens verder te bouwen in de vorm van investeringen. Als je dat op orde hebt, heb je in ieder geval voor je financiële zekerheid geen partner meer nodig!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?