Single zijn is je kracht

Door: Wiemela Mangroo van Powerful Breaks

Single zijn is een ongelooflijk krachtige tijd in je leven. Waarom? Omdat single zijn je superkracht is.

We hebben de neiging om te denken dat een succesvolle relatie bewijst dat we het waard zijn, dat we iets geweldigs voor ons hebben… dat we ‘gewonnen’ hebben. Je eigenwaarde komt niet uit een relatie en je bent het waard dat ervan je gehouden wordt gewoon omdat je bestaat.

Het wordt versterkt en weerspiegeld door je partner, ja. Het wordt gewaardeerd door je partner, ja. Maar als je er geen hebt om mee te beginnen, verwacht je dan oprecht dat een partner jouw waarde voor jou opbouwt?

In de afgelopen periode dat ik single was heb ik vrouwen ontmoet die tegen mij zeiden als ze te lang allang alleen zijn dan komen de muren op ze af. Of ze hebben iemand nodig om samen oud mee te worden. Natuurlijk dat is begrijpelijk, volgens mij wil iedereen dat wel diep in zijn hart, maar uiteindelijk zal je eerst moeten leren op jezelf te bouwen en niet op je partner.

Een partner komt niet met een garantie dat hij of zij bij je blijft tot 5, 10, 20 of 50 jaar. Ik zeg altijd, niets is zo veranderlijk als de mens. Het gaat erom dat jij stabiel en evenwichtig bent. Dat je iedere situatie aankunt, zonder dat je je afhankelijk opstelt van een ander. Of het nu een partner, familielid of een goede vriend is. Alles wat je in een ander zoekt is al in jouw aanwezig. Jij bezit die superkracht!

Je eigenwaarde

Ik begreep niet zo goed waarom ik de “ware” nog niet had gevonden en rest wel, althans zo leek het. Ik begon aan mijzelf te twijfelen. Waar lag het aan? Alles wat anderen over mij zeiden waarom ik niet genoeg was nam ik gemakkelijk aan en dacht daar moet ik aan werken. Het ligt aan mij. Ik geloofde alles, ook alle mooie woorden die mijn ego streelde.

Gaandeweg kwam ik erachter, je waarde komt niet voort uit complimenten of kritiek. Het komt niet van iemand die je vertelt dat je slim, mooi en lief bent. Of wat je allemaal anders moet doen of hoe je eigenlijk had moeten zijn. Het komt niet voort uit de mening van iemand anders over jou, het komt niet van iets dat je vertelt dat de ander alles voor jou is.

Het komt door wat je voor jezelf bouwt… en de beste tijd om te bouwen is als je single bent.
Single zijn is ECHT je superkracht!

It makes you stronger

Single zijn geeft je de kans om beroep te doen op je eigen kwaliteiten, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en vertrouwen op je eigen kunnen.

Zo heb ik prachtige reizen gemaakt van Azië naar Nieuw-Zeeland en van Canada tot Amerika. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en andere culturen leren kennen.

Ik heb ook mijzelf leren kennen toen ik in een scenario terecht kwam waarbij je door een klein misverstand in een bizarre situaties kunt terecht komen.

Zo stond er op de ticket een datum met als vertrektijd om 01.30 uur en had ik de nacht daarvoor moeten vliegen. Met andere woorden ik had mijn vlucht gemist. Zit je daar middernacht in je eentje op je koffertje op de airport van Dubai.

Hoe los je dit soort situaties op als je alleen bent in een vreemd land, waar je de taal niet spreekt en je geen plek hebt om te overnachten? Ik wil terug naar Nederland. Door de angst schiet in je in de overlevingsreactie.

Uiteindelijk is het mij gelukt om die zelfde nacht nog terug te vliegen naar Nederland, weliswaar met een tussenstop, maar ik had mijn bestemming bereikt. Trots op mijzelf, dat ik dit zonder hulp van anderen had opgelost.

Wanneer je alleen bent, is het niet zo vanzelfsprekend dat je een baan hebt en jezelf kunt onderhouden. Vanaf de buitenkant lijkt het allemaal heel mooi, maar ook ik heb momenten gekend dat ik door omstandigheden geen werk had. De rekeningen moesten betaald worden. Maar ik wilde dit zelf oplossen, op mijn eigen benen staan. Ik nam een baan aan wat onder mijn niveau lag en iedere dag stond ik in de file, maar het ging erom dat ik mijn rekeningen kon betalen.

Uiteindelijk heeft die baan ervoor gezorgd dat er nieuwe deuren voor mij werden geopend. Iedere dag ben ik nog steeds dankbaar dat ik werk heb.

Je wordt ook steeds dankbaarder en beseft dat alles wat je hebt niet zo vanzelfsprekend is. Je weet je kunt voor jezelf zorgen, maar als je je best doet zorgt het Universum of God ( hoe je het zelf wilt noemen) ook voor jou.

Je krijgt er NOOIT spijt van

Wat een tijd! Wat een kans! Het is een tijd waar je nooit spijt van zult krijgen.

Je zult NOOIT spijt krijgen van het verkennen van wat je wilt.

Je zult er NOOIT spijt van krijgen dat je in het leven bent gedoken, het hebt onderzocht en je hebt laten leiden door je nieuwsgierigheid over wie je bent en het leven zelf.

Je zult er NOOIT spijt om volledig te doen, omdat jij dat wilt.

Je zult NOOIT spijt krijgen van die vrijheid.

Er zijn andere dingen waar je misschien spijt van krijgt. Bijvoorbeeld genoegen nemen met iemand die niet goed voor je is, een relatie hebben waarvan je weet dat die vanaf de eerste dag gedoemd was, de problemen van iemand anders verdragen en aanhoren, omdat je verblind bent door potentieel… MAAR je zult er nooit spijt van dat je single bent.

Je zult er geen spijt van krijgen om jezelf te bewijzen dat je waarde nooit over iemand anders ging of iemand anders zal gaan. Het zal altijd over jou gaan.

Heerlijk toch, niet meer rondlopen met vraagtekens – hopend op betekenis of bevestiging van iemand anders. Niet langer vasthouden aan hun mening en aannemen dat ze de sleutel zijn tot het doel of de eigenwaarde van je leven.

Single is je superkracht, omdat je er uitroeptekens van krijgt. Het geeft je richting en bovenal maakt het je trots op jezelf.

Het bevestigt wat er in je ziel is. Het bevestigt wat je drijft, wat je doet glimlachen, wat je laat voelen en wat je leidt.

Als je je ziel vindt… dan vind je je zielsverwant.

Special Oud & Nieuw workshop De kracht van het single zijn!

Op 31 december organiseer ik de workshop: De kracht van het Single zijn op het Landgoed De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel voor jou als single! Een mooi moment om even stil te zijn bij wie je bent (geworden) en waar je naar toe wilt in het leven. Wat wordt jouw reis en doel voor het komend jaar?

Om 24.00 worden een glas bubbels met oliebollen geserveerd.

Samen maken we er een bijzondere jaarwisseling van met spirituele kwaliteiten zoals hoop, liefde, enthousiasme, geduld en dankbaarheid.

IK WIL DEELNEMEN AAN HET SINGLE EVENT OUD & NIEUW OP 31 DECEMBER 2021

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!