alleen zijn went

Single zijn blijkt dodelijker dan overgewicht

Heel wat singles zullen gaan steigeren bij dit nieuwsfeitje. Soms lijkt het alsof de wereld gemaakt is voor koppels. Toch zijn er steeds meer single mensen en dat is geen positieve ontwikkeling. Uit een nieuwe studie blijkt dat alleen zijn ook echt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Eenzaam

Mensen die zich regelmatig eenzaam voelen zouden namelijk vijftig procent meer kans hebben jong te sterven, terwijl dat bij mensen met obesitas dertig procent is, schrijft The New York Post. Volgens het nieuwe onderzoek moeten we eenzaamheid dan ook gaan behandelen als een bedreiging voor de volksgezondheid. Steeds meer mensen zouden zich geïsoleerd voelen.

Sociale contacten

Uit een review van 218 verschillende onderzoeken over het effect van eenzaamheid concludeerden Amerikaanse wetenschappers dat degene met slechte sociale contacten vijftig procent meer kans hadden om jong te sterven dan de mensen met goede sociale contacten. Sociale isolatie – zoals de wetenschappers het noemen – is nefast en zelfs dodelijk voor de gezondheid op lange termijn.

Fundamentele behoefte

Volgens dokter Dr. Julianne Holt-Lunstad, auteur van het onderzoek en hoogleraar psychologie aan de Brigham Young University, is sociaal verbonden zijn met anderen “een fundamentele menselijke behoefte, cruciaal voor zowel welzijn als overleving.” Uit extreme voorbeelden is al gebleken dat baby’s die in de kwetsbaarste fase van hun leven te weinig menselijke aandacht krijgen, zich amper ontwikkelen en soms overlijden. Een goed voorbeeld daarvan is hoe eenzame opsluiting wordt gebruikt als straf.

Sociale vaardigheden

Holt-Lunstad claimt ook dat steeds meer Amerikanen te maken hebben met eenzaamheid en dat dat dus absoluut geen goede ontwikkeling is. Om dit probleem op te lossen zou de wetenschapper meer geld willen voor onderzoek en denkt ze dat het goed is kinderen op jonge leeftijd – bijvoorbeeld op school – heel specifiek sociale vaardigheden bij te brengen.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam