Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
alleen zijn went
18 augustus 2018

Single zijn blijkt dodelijker dan overgewicht

Heel wat singles zullen gaan steigeren bij dit nieuwsfeitje. Soms lijkt het alsof de wereld gemaakt is voor koppels. Toch zijn er steeds meer single mensen en dat is geen positieve ontwikkeling. Uit een nieuwe studie blijkt dat alleen zijn ook echt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Eenzaam

Mensen die zich regelmatig eenzaam voelen zouden namelijk vijftig procent meer kans hebben jong te sterven, terwijl dat bij mensen met obesitas dertig procent is, schrijft The New York Post. Volgens het nieuwe onderzoek moeten we eenzaamheid dan ook gaan behandelen als een bedreiging voor de volksgezondheid. Steeds meer mensen zouden zich geïsoleerd voelen.

Sociale contacten

Uit een review van 218 verschillende onderzoeken over het effect van eenzaamheid concludeerden Amerikaanse wetenschappers dat degene met slechte sociale contacten vijftig procent meer kans hadden om jong te sterven dan de mensen met goede sociale contacten. Sociale isolatie – zoals de wetenschappers het noemen – is nefast en zelfs dodelijk voor de gezondheid op lange termijn.

Fundamentele behoefte

Volgens dokter Dr. Julianne Holt-Lunstad, auteur van het onderzoek en hoogleraar psychologie aan de Brigham Young University, is sociaal verbonden zijn met anderen “een fundamentele menselijke behoefte, cruciaal voor zowel welzijn als overleving.” Uit extreme voorbeelden is al gebleken dat baby’s die in de kwetsbaarste fase van hun leven te weinig menselijke aandacht krijgen, zich amper ontwikkelen en soms overlijden. Een goed voorbeeld daarvan is hoe eenzame opsluiting wordt gebruikt als straf.

Sociale vaardigheden

Holt-Lunstad claimt ook dat steeds meer Amerikanen te maken hebben met eenzaamheid en dat dat dus absoluut geen goede ontwikkeling is. Om dit probleem op te lossen zou de wetenschapper meer geld willen voor onderzoek en denkt ze dat het goed is kinderen op jonge leeftijd – bijvoorbeeld op school – heel specifiek sociale vaardigheden bij te brengen.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie...

Single vrouwen boven de 50 genieten volop!

Boven de 50, maar vooral boven de 65, zijn vrouwen vaker...

Nog altijd single? Misschien komt het omdat je te vroeg geboren bent!

Het is nogal een bijzonder gegeven maar het feit of je...

Dit zijn de zonnige pluspunten van het (weer) single zijn!

Na een relatiebreuk ga je eerst door een moeilijke periode: dagen,...

5 wetenschappelijke redenen waarom het goed is voor je gezondheid om single te zijn

Heb jij nog altijd het beeld dat singles toch een tikkeltje...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie