Single wil wel relatie maar niet trouwen

Een serieuze relatie blijft de norm. De meeste singles willen niks liever dan de ware tegen het lijf lopen. Slechts drie procent van hen is overtuigd single en blijft het liefst alleen. Mocht cupido toeslaan dan gaat 42 procent het liefst samenwonen. Nog eens 40 procent wil een LAT-relatie. Het huwelijk wordt door slechts 15 procent van de singles als ideale relatievorm gezien. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Online magazine Singlessite.nl waaraan ruim 950 singles deelnamen.

Gelukszoekers
Hoewel het merendeel van de singles uiteindelijk een langdurige, serieuze relatie nastreeft zijn ze beslist niet allemaal ongelukkig totdat ze de ware liefde ontmoeten. Voor tweederde geldt dat ze zich over het algemeen gelukkig tot zeer gelukkig voelen met hun leven. Van de overige 33 procent voelt 21 procent zich iets vaker ongelukkig dan gelukkig en is 12 procent behoorlijk ongelukkig met zijn of haar bestaan.

Waarom single?
Waarom zitten de singles eigenlijk zonder partner? Volgens bijna 70 procent is dit volkomen onbedoeld en onbewust. Ze willen wel, maar lijken de juiste persoon simpelweg maar niet tegen te komen. De overige ondervraagden voeren andere oorzaken aan. Nare ervaringen in het verleden, huidige persoonlijke omstandigheden, of er nog niet aan toe zijn komen veelvuldig voor. Het lijkt voor de meeste van hen dan ook slechts een kwestie van tijd voordat hun leven spontaan een andere wending neemt.

Pushen
Hoe reageert de omgeving op de single anno 2011? Voor 65 procent van de singles geldt dat er door zowel familie, vrienden en collega’s nog altijd geregeld wordt gevraagd waarom ze zonder partner door het leven gaan. Deze bemoeienissen worden vooral gebezigd door mensen die zelf wel een relatie hebben, andere alleenstaanden houden zich hier nauwelijks actief mee bezig. Op de vraag of men het idee heeft dat een relatie nog altijd als de norm wordt gezien, reageert 62 procent met een volmondig ja.

Imago singles
Het imago van de singles is er een van uitersten. Want hoe kijkt de gemiddelde Nederlander aan tegen de ruim 2,5 miljoen vrijgezellen die ons land telt? Volgens de singles worden zij vooral gezien als: zoekende, zelfbewust, uit op vluchtige seksuele contacten, zielig en sneu. Ook de kreet ‘happy single’ werd in stelling gebracht. Maar liefst 58 procent van de ondervraagden vindt dit een onjuiste, door de media bedachte slogan. Nog eens 23 procent noemt dit ronduit ‘totale onzin’. De overige 19 procent vindt juist dat deze slogan hen op het lijf geschreven is.
 
Relatievorm
Mocht cupido toeslaan, dan is het tijd om te kiezen voor een relatievorm. Van alle ondervraagden zou 42 procent het liefst gaan samenwonen met hun nieuwe liefde. Dit op de voet gevolgd door de 40 procent die bij voorkeur een LAT relatie zouden aangaan. Trouwen blijkt niet zo populair. Slechts 15 procent ziet zichzelf in het huwelijksbootje stappen. De overige 3 procent blijft lekker alleen wonen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?