Single wil meer luxe en comfort op vakantie

Ondanks de economische recessie geven singles zonder kinderen graag wat extra geld uit aan hun vakantie als deze over wat meer luxe beschikt. Maar liefst 65 procent zegt meer te willen betalen als er een hoog comfortniveau wordt gegarandeerd. De alleenstaande ouder moet echter wat meer op de kleintjes letten, zij geven vaker de voorkeur aan een low budget vakantie. Dit komt naar voren uit een enquête die online magazine Singlessite.nl hield onder bijna 150 singles.

Gelijkgestemde singles
Geld moet rollen en de single met een carrière en zonder kinderen kan het zich veroorloven. Zo’n 34 procent van hen gaat twee keer per jaar op vakantie, nog eens 21 procent zelfs drie keer per jaar. Ook de hang naar meer comfort neemt toe. Bijna 70 procent laat weten luxe singlereizen te missen in het huidige aanbod. Van hen is 65 procent bereid ook meer te betalen voor vakanties die een hoger comfortniveau bevatten. Dit geldt overigens niet voor alleenstaande ouders. Zij hebben het minder breed en zijn met hun kroost dan ook vaker aangewezen op low budget reizen. Een ding hebben ze zonder uitzondering met elkaar gemeen. Een vakantie met singles in die in dezelfde leeftijd en of levensfase zitten blijkt een must. Uit alle gewenste vakantiecriteria werd deze het vaakst genoemd.

Spanje & Italië favoriet
Waar reist de single binnen Europa nu graag naar toe? Spanje komt met 45 procent als meest favoriete vakantieland uit de bus. Italië volgt met 44 procent en Frankrijk eindigt op een derde positie. Vakantie in eigen land komt op de zevende plaats en Denemarken, België en Oostenrijk blijken het minst populair. De alleenstaande ouder boekt het liefst een zon, zee en strand vakantie waarbij er soms best een gezamenlijk uitje op het programma mag staan. De kinderloze singles hebben het liefst een iets actievere vakantie. Wel zonnig, voldoende tijd om te relaxen maar ook cultureel getint en met interessante excursies. Daarnaast blijven ze graag uit de buurt van het echte massatoerisme.

Populaire accommodatie
Gezien het forse aanbod van kampeervakanties voor single papa’s en mama’s is het opmerkelijk te noemen dat de alleenstaande ouder laat weten liever in een appartement of vakantiehuisje te verblijven dan op de camping. Voor singles zonder kinderen staat een hotelverblijf met stip op nummer een. Bij voorkeur wel met een kamer voor zichzelf. Jammer genoeg brengen de meeste hotels hiervoor nog altijd een forse toeslag in rekening. Het is aan de single of deze bereid is extra te betalen of de kamer te delen met een medereiziger.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?